Απεργιακές κινητοποιήσεις κόντρα στο σαρωτικό νομοσχέδιο της Παιδείας
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Απεργιακές κινητοποιήσεις κόντρα στο σαρωτικό νομοσχέδιο της Παιδείας

SHARE THIS

Με μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση απαντούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες απέναντι στο σαρωτικό πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, ζητώντας να αποσυρθεί.

Με 24ωρη απεργία, σήμερα Τρίτη, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ζητώντας την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής. Στη Θεσσαλονίκη οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στις 13:00 στο άγαλμα Βενιζέλου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο για την παιδεία. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

Υπογραμμίζεται ότι το σαρωτικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις», το οποίο φέρνει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για σήμερα, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ καλούν δασκάλους και καθηγητές σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς τη Βουλή. Οι εκπαιδευτικοί, αντιδρούν σε ρυθμίσεις όπως η Τράπεζα Θεμάτων, η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικού έργου καθώς και στην τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες. Προβάλλουν παράλληλα αιτήματα για κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης, για εξασφάλιση όλων των μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Νέα κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, όταν και το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια. Οι καθηγητές δε, κάνουν λόγο για «εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρίες» και για «διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο».

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας επικαλούμενο την αποφυγή σύγχυσης, έχει ξεκαθαρίσει ότι παρά τις κινητοποιήσεις, τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά και θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η κυβέρνηση, επιδιώκει με το νομοσχέδιο, να κάνει ένα ακόμα σοβαρό βήμα στην αλυσίδα των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, που οδηγούν στην καταβαράθρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων και σε ένα πιο ταξικό σχολείο.

Πηγή: Flash

Exit mobile version