Από την 21η Απριλίου στο “Δεν είχαμε νεκρούς” και το “έφτιαξε δρόμους” – Τα ψέματα των χουντικών!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από την 21η Απριλίου στο “Δεν είχαμε νεκρούς” και το “έφτιαξε δρόμους” – Τα ψέματα των χουντικών!

SHARE THIS

Σήμερα δυστυχώς νοσταλγοί της 7ετίας θα πουν “ναι, αλλά έφτιαξαν δρόμους” ή θα προπαγανδίσουν ψευδώς, ότι “δεν είχαμε νεκρούς στο Πολυτεχνείο”

Η 21η Απριλίου του 1967 αποτελεί μια μαύρη μέρα για την Ελλάδα, καθώς με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο, το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών- λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές- κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.

Με την δικαιολογία πως το έθνος κινδύνευε από τους κομμουνιστές. Κάπως έτσι, επτά χρόνια από την επιβολή της οι καταγεγραμμένοι “νεκροί της Χούντας”,  έφτασαν τους 88, ενώ πολλές εκατοντάδες ακόμα βασανίστηκαν στα ξερονήσια.

Ακόμα και σήμερα δυστυχώς νοσταλγοί της 7ετίας θα πουν “ναι, αλλά έφτιαξαν δρόμους” ή θα προπαγανδίσουν ψευδώς, ότι “δεν είχαμε νεκρούς στο Πολυτεχνείο”. Η αλήθεια είναι, ότι στα γεγονότα του Πολυτεχνείου η Χούντα έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι. Ανάμεσά τους και μία Νορβηγίδα τουρίστρια, δείχνοντας ότι οι σκοπευτές της, που είχαν τοποθετηθεί στην ταράτσα του ΟΤΕ και στο Υπουργείο δημόσιας τάξεως στη συμβολή των Μάρνης, Γ΄ Σεπτεμβρίου και Αβέρωφ, εκτελούσαν αδιακρίτως όσους είχαν πάει στο Πολυτεχνείο.

Όσον αφορά την προπαγάνδα της οικονομικής ανάπτυξης περί χούντας, αρκεί να θυμηθούμε πως το Δημόσιο Χρέος από 32 δις δραχμές εκτοξεύτηκε στα χρόνια της Χούντας στα 114 δις δραχμές. Ταυτόχρονα παρουσίασαν και διαφήμισαν πάνω από εκατό δημόσια έργα τα οποία δεν έγιναν… ποτέ. Μέσα σε αυτά και η Εγνατία Οδός για την οποία το ελληνικό δημόσιο χρεώθηκε με 38. εκατ. δολάρια και έμεινε “φάντασμα”. Το σύνολο μάλιστα των επενδύσεων έπεσε από το 46% στο 39%, παρότι οι δημόσιες επενδύσεις είχαν διπλασιαστεί.

Exit mobile version