Από το «Ο Καλαμπόκας είναι αθώος» στη θεωρία των δύο άκρων η προπαγάνδα μένει ίδια!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από το «Ο Καλαμπόκας είναι αθώος» στη θεωρία των δύο άκρων η προπαγάνδα μένει ίδια!

SHARE THIS

Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του δεξιού παρακράτους παραμένουν για ακόμη μία φορά ίδιοι, μέσω της θεωρίας των δύο άκρων στην οποία καταφεύγουν όσοι θέλουν να ξεπλύνουν τον φασισμό.

Τις τελευταίες ώρες, ολοένα και περισσότερο κάνουν την εμφάνισή τους στα social media και τα ΜΜΕ οι ισαποστάκηδες και ιεροκήρυκες της θεωρίας των δύο άκρων που με αφορμή την επίθεση φασιστών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, είτε περιορίζονται στην κλισέ καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται είτε τα ρίχνουν στην Αριστερά.

Η προπαγανδιστική θεωρία των δύο άκρων εκφράζεται σήμερα δημόσια από επίσημα χείλη, όπως ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος που είδε βία από πολίτες, γονείς και φοιτητές που διαμαρτύρονταν έξω από το σχολείο για τους νεοναζιστές που φώλιασαν στα ΕΠΑΛ τραυματίζοντας μαθητές.

Η προπαγάνδα όμως που στόχο έχει να ξεπλύνει φασίστες, ακολουθείται παραδοσιακά. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μετά την δολοφονική επίθεση στον αγωνιζόμενο καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα από τον Γιάννη Καλαμπόκα, η ΟΝΝΕΔ Πάτρας φέρεται να διατεινόταν ότι «ο Γιάννης Καλαμπόκας είναι αθώος»!

«Γιάννη Καλαμπόκα, είμαστε μαζί σου» έγραφε η ΟΝΝΕΔ

Μάλιστα, σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ στις 15-3-1993 χαρακτηρίζει τον δολοφόνο Καλαμπόκα ως «Αγωνιστή και «Αθώο.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Μ.Ο.Δ. βόλου για τον ΑΓΩΝΙΣΤΗ και δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Καλαμπόκα”. Με αγανάκτηση παρακολουθήσαμε τον όχλο να πανηγυρίζει μ’ αλλαλαγμούς στην κεντρική πλατεία της Πάτρας την καταδίκη ενός ΑΘΩΟΥ. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον όχλο στις ακραίες εκδηλώσεις και θα διατρανώνουμε την αθωότητά του μέχρι να λάμψη η αλήθεια. ΠΡΟΕΔΡΕ Γιάννη Καλαμπόκα στις δύσκολες στιγμές που σου μένουν μέχρι τη δικαίωσή σου δεν θα είσαι μόνος σου. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ».

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η θεωρία των δύο άκρων είναι εργαλειακή καθώς στην ουσία είναι μια ρητορική εμπάθειας που στρέφεται μόνο εναντίον της Αριστεράς. Οι φασίστες, νεοναζιστές είναι αθώοι. Μόνο οι αριστεροί αντιφασίστες είναι πρόβλημα για όσους με τόσο μανία την επικαλούνται.

Εκτός των άλλων, δεν έχει ιστορική υπόσταση.

Exit mobile version