Από τον Μάιο ξεκινάει η 12μηνη στρατιωτική θητεία ικανοποιώντας του εθνολαϊκιστές!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τον Μάιο ξεκινάει η 12μηνη στρατιωτική θητεία ικανοποιώντας του εθνολαϊκιστές!

SHARE THIS

Μια ακόμα εθνικολαϊκιστική ρύθμιση από την κυβέρνηση, η οποία προάγει έναν μιλιταριστικό τρόπο ζωής, με εντελώς ανύπαρκτο αντίκτυπο στην ασφάλεια της χώρας

Οι νέες ρυθμίσεις για τη θητεία θα ισχύσουν από τους στρατεύσιμους που παρουσιάζονται τον Μάιο με την 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και την 2021 Β΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού.

Μια ακόμα εθνικολαϊκιστική ρύθμιση από την κυβέρνηση, η οποία προάγει έναν μιλιταριστικό τρόπο ζωής, με εντελώς ανύπαρκτο αντίκτυπο στην ασφάλεια της χώρας. Σε μια περίοδο, που όλα τα κράτη εγκαταλείπουν την υποχρεωτική στράτευση και πορεύονται με επαγγελματίες, στην Ελλάδα γίνονται γοργά βήματα προς τα πίσω.

Βάσει των νέων αυτών ρυθμίσεων, εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των κληρωτών του Στρατού Ξηράς με αυτήν των κληρωτών στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους και καθορίζεται θητεία διάρκειας 9 μηνών για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη μονάδα για το σύνολο της θητείας τους.

Αντίστοιχα, για τους δοκίμους εφέδρους αξιωματικούς του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας η διάρκεια θητείας ορίζεται αντίστοιχα σε 17 και 14 μήνες.

Exit mobile version