Αποφασίστηκε αναδάσωση στην περιοχή Αμφιάλης, στο Κερατσίνι
FACEBOOK ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφασίστηκε αναδάσωση στην περιοχή Αμφιάλης, στο Κερατσίνι

SHARE THIS

«Μετά από επανειλημμένα διαβήματα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την απόφαση αναδάσωσης στην περιοχή Αμφιάλης, στο Κερατσίνι...»

Την ώρα που για ακόμη μία φορά η χώρα μετρά τις πληγές της από τις πυρκαγιές που κατακαίνε πολλές περιοχές της χώρας, ένα ελπιδοφόρο νέο έρχεται από τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, αφού σύμφωνα με τον Χρήστο Βρεττάκο, αποφασίστηκε η αναδάσωση της περιοχής Ζέσταινα στο όρος Αιγάλεω, στην Αμφιάλη.

Πρόκειται για μία επιβαρυμένη περιοχή που έχει ανάγκη από ανάσες πρασίνου κι οξυγόνου.

«Μετά από επανειλημμένα διαβήματα που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή και την υπηρεσία Πρασίνου του δήμου μας προς τη Διεύθυνση Αναδάσωσης της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την απόφαση αναδάσωσης στην περιοχή Αμφιάλης, στο Κερατσίνι, από τη Γενική Γραμματεία Δασών Αττικής….

Η συνολική έκταση ανέρχεται σε 470 στρέμματα και η φύτευση θα πραγματοποιηθεί σε 270 στρέμματα. Ο αριθμός των φυτών ανέρχεται συνολικά σε 25.000, με τα δένδρα να φτάνουν τα 18 χιλιάδες, το οποίο σημαίνει 90 περίπου φυτά ανά στρέμμα. Πριν τη φύτευση θα προηγηθεί βελτίωση υφιστάμενης διόδου πρόσβασης στο εργοτάξιο και διάνοιξη λάκκων σε έδαφος ακατέργαστο. Θα ακολουθήσουν εργασίες συντήρησης των φυτών για δύο έτη» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Exit mobile version