Αποκάλυψη Βατόπουλου: «Πολιτικές οι αποφάσεις για τον κορονοϊό εδώ και καιρό»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκάλυψη Βατόπουλου: «Πολιτικές οι αποφάσεις για τον κορονοϊό εδώ και καιρό»

SHARE THIS

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, «άδειασε» το κυβερνητικό αφήγημα, αφού παραδέχθηκε πως: «Εδώ και πολλούς μήνες οι αποφάσεις πλέον είναι πολιτικές.»

Πριν λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αποποιήθηκε τις ευθύνες για τους υπεράριθμους θανάτους λόγω κορονοϊού, ενώ τις επέρριψε στην επιστημονική κοινότητα. Για ακόμη μία φορά λοιπόν, καμία πολιτική διάσταση δεν υπάρχει στο θέμα πανδημία. Σήμερα βέβαια, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής επιστημόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, «άδειασε» ουσιαστικά τον κ. Οικονόμου και το κυβερνητικό αφήγημα, αφού παραδέχθηκε πως: «Εδώ και πολλούς μήνες οι αποφάσεις πλέον είναι πολιτικές.»

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει σε αριθμό νεκρών ακόμη και τη Σουηδία που ήταν «παράδειγμα προς αποφυγή», αφού ακολουθούσε διαφορετική προσέγγιση στη διαχείριση της πανδημίας, όμως ας μην ξεχνάμε, τους νοιάζει η επικοινωνία και όχι η ουσία.

«Να τηρούμε τα ατομικά μέτρα προστασίας»

«Εδώ και πολλούς μήνες οι αποφάσεις πλέον είναι πολιτικές», δήλωσε από την πλευρά του ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης, το μέλος της Επιτροπής Ειδικών διευκρίνισε ότι την κατανοεί λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι έτσι πρέπει να γίνεται γιατί συνυπολογίζεται και το κόστος της κοινωνίας.

«Ο υπουργός χθες το ξεκαθάρισε. Το κόστος υγείας είναι μια παράμετρος. Προφανώς συνυπολογίζεται η υπόλοιπη επίδραση στη λειτουργία της κοινωνίας» είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και πρόσθεσε ότι «προφανώς από υγειονομικής άποψης, πιο ασφαλές είναι να μείνουν όλα κλειστά μέχρι να φύγει η πανδημία. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει καθώς υπάρχει το εμβόλιο, υπάρχουν τα ατομικά μέτρα προστασίας και τα rapid τεστ. Πολύ σωστά παγκοσμίως έχει προκριθεί η στρατηγική που λέει ότι επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα, έχοντας αυτά τα τρία όπλα, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα ατομικά μέτρα προστασίας: «Οι εμβολιασμένοι μπορούν σιγά σιγά να επιστρέφουν στην κανονική τους ζωή ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ζουν προφυλαγμένοι και δεν θα μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Θέλω να τονίσω ότι η ατομική προστασία του καθενός θα πρέπει να εξακολουθήσει υπάρχει. Ο κορονοϊός υπάρχει. Οι εμβολιασμένοι μπορεί να μεταδώσουν και να κολλήσουν. Καλό είναι ο καθένας από εμάς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός».

 

Exit mobile version