Αποστομωτική φοιτήτρια σε δημοσιογράφο: Παράνομες κήρυτταν και τις απεργίες των μηχανοδηγών
ONETV / YOUTUBE SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστομωτική φοιτήτρια σε δημοσιογράφο: Παράνομες κήρυτταν και τις απεργίες των μηχανοδηγών

SHARE THIS

«Εννοείται θα συνεχίσουμε, μέχρι να νικήσουμε!» κατέληξε η φοιτήτρια που παρείχε αποστομωτικές απαντήσεις για τον αγώνα τον φοιτητών.

Την ώρα που το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα της χώρας κλιμακώνει τον αγώνα του ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια που θέλει να φέρει η Κυβέρνηση αντί να λάβει επιτέλους ουσιαστικά μέτρα για την υποχρηματοδότηση των δημόσιων σχολών, την γνώμη της κλήθηκε να εκφράσει στον τηλεοπτικό αέρα η φοιτήτρια Νομικής του ΕΚΠΑ, Σοφία Θεοτοκά.

Η εκπρόσωπος της Αριστερής Ενότητας (ΑΡ.ΕΝ) μίλησε στην κάμερα του One Channel και τον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζαχαρό για τον αγώνα που δίνουν οι φοιτητές, επιφυλάσσοντας αφοπλιστικές κι αποστομωτικές απαντήσεις.

«Η τηλε-ξεταστική που έχει επιβληθεί παρακάμπτει τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων για καταλήψεις».

Ο δημοσιογράφος μάλιστα με αφορμή την προσωρινή πτώση του server, έκανε λόγο για «βλάβη στη φήμη του Πανεπιστημίου», με την φοιτήτρια να απαντά:

«Η φήμη του Πανεπιστημίου έχει βλάβη όταν η Κυβέρνηση υπονομεύει το δημόσιο Πανεπιστήμιο» επεσήμανε.

«Να είστε σίγουρος ότι το φοιτητικό κίνημα δίνει εδώ και πολύ καιρό τον αγώνα του λαμβάνοντας το τίμημα. Ένα τίμημα είναι ότι η Κυβέρνηση προχωρά σε ποινικές διώξεις ακαδημαϊκών που διαφωνούν με τη τηλε-εξεταστική. Παράλληλα, έχει εκκινήσει εισαγγελική έρευνα σε βάρος μας».

«Όταν οι μηχανοδηγοί στα τρένα έκαναν απεργίες, η Κυβέρνηση τις κήρυττε παράνομες και μετά είχαμε το έγκλημα στα Τέμπη» τόνισε.

«Εγώ ξέρω ότι υπάρχουν καθηγητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που πηγαίνουν κάθε Τρίτη στη Γενική Συνέλευση των Φοιτητικών Συλλόγων και στέκονται στο πλευρό των φοιτητών».

-«Καταλαβαίνω ότι θα συνεχίσετε τις κινητοποιήσεις», τής είπε κλείνοντας ο δημοσιογράφος.

-«Εννοείται θα συνεχίσουμε, μέχρι να νικήσουμε!» κατέληξε η φοιτήτρια.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

Exit mobile version