ΑΠΘ: Αιμόφυρτος φοιτητής έπειτα από νέα επίθεση των ΜΑΤ – Καταγγελία για ευθεία βολή με κρότου λάμψης
CHRIS AVRAMIDIS / TWITTER
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΘ: Αιμόφυρτος φοιτητής έπειτα από νέα επίθεση των ΜΑΤ – Καταγγελία για ευθεία βολή με κρότου λάμψης

SHARE THIS

Από την ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης τραυματίστηκε ένας φοιτητής ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος στο δρόμο και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.

Δεν έχει τέλος η αστυνομική βία και καταστολή στο ΑΠΘ, αφού έπειτα από το αστυνομικό πογκρόμ των προηγούμενων ημερών, συνεχίζονται οι επιθέσεις των ΜΑΤ σε βάρος φοιτητών.

Σήμερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε φοιτητές που διαδήλωναν μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, με έναν φοιτητή να τραυματίζεται και να μεταφέρεται αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους φοιτητές με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας φοιτητής ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος στο δρόμο και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο φοιτητής δέχθηκε ευθεία βολή από δακρυγόνα και κροτίδα κρότου λάμψης.

Οι εικόνες από το ΑΠΘ που δείχνουν τον αιμόφυρτο φοιτητή είναι σοκαριστικές και αποκαλύπτουν τις συνέπειες της ατυνομικής παρουσίας που προωθεί η Κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Το βίντεο με τον αιμόφυρτο φοιτητή να περιμένει το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει, είναι σοκαριστικό και μόνο ένα ασφαλές Πανεπιστήμιο δεν αντανακλά…

Σε ανακοίνωσή τους, φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ καταγγέλλουν «το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται μέρα τη μέρα στο ΑΠΘ με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους», όπως και την χρήση κρότου λάμψης και χημικών εν ώρα διεξαγωγής μαθημάτων έξω από τον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) και τον τραυματισμό φοιτητή κατά την διάρκεια κινητοποίησης.

«Απάντηση στα σχέδια αυτά θα λάβει η κυβέρνηση και η πρυτανεία μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους που οργανωμένα και συντονισμένα θα συντρίψουν τα σχέδια τους και θα ακυρώσουν στην πράξη το συντεταγμένο σχέδιο καταστολής».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν όλους τους φοιτητές σε αγωνιστική εγρήγορση και σε σύσκεψη κοινού συντονισμού την Δευτέρα στις 18.00 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ μαζί με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου.

Exit mobile version