ΑΠΘ: Κατάληψη των φοιτητών στην Πρυτανεία ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο Κεραμέως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΘ: Κατάληψη των φοιτητών στην Πρυτανεία ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο Κεραμέως

SHARE THIS

Συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από φοιτητές - Διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στα ΑΕΙ

Σε συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησαν φοιτητές-μέλη παρατάξεων που εκπροσωπούνται στους φοιτητικούς συλλόγους.

Οι φοιτητές κατέφθασαν στο ΑΠΘ στις 06:00 το πρωί, προτού προσέλθουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η κατάληψη της Πρυτανείας εντάσσεται στον πολύμορφο σχεδιασμό των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα για την ανώτατη εκπαίδευση, όπως υπογραμμίζουν οι φοιτητές.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατων συνελεύσεων που πραγματοποίησαν ανά Σχολή, για τον συντονισμό των δράσεων εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως δημοσιεύει το Alfavita, οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στα ΑΕΙ και αφορούν στην ίδρυση ομάδας πανεπιστημιακής αστυνομίας, το πειθαρχικό δίκαιο, το όριο για την ολοκλήρωση των σπουδών και τον νέο τρόπο υπολογισμού των βάσεων εισαγωγής και πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις στα όργανα διοίκησης των σχολών.

Επίσης οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις πρόσφατες συλλήψεις φοιτητών από τις δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων.

Ο γραμματέας του φοιτητικού συλλόγου της Νομικής Σχολής, Τάσος Παπαδόπουλος, δήλωσε στο thesstoday.gr ότι το «νομοσχέδιο-“έκτρωμα» δεν θα περάσει και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών μαζί με εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με απόφαση των φοιτητών, την Τρίτη και την Τετάρτη θα αποκλειστεί συμβολικά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, την Τετάρτη το απόγευμα θα πραγματοποιεί πορεία στις 17:00 στο άγαλμα Βενιζέλου και την Πέμπτη θα γίνει η μαζική κινητοποίηση στις 12.00 στο άγαλμα Βενιζέλου για το φοιτητικό συλλαλητήριο.

Exit mobile version