ΑΠΘ: Ο Δ. Ζερβουδάκης τραγούδησε για τους αγωνιζόμενους φοιτητές με φόντο τα ΜΑΤ (Video)
SCREENSHOT/ TWITTER CHRIS AVRAMIDIS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΘ: Ο Δ. Ζερβουδάκης τραγούδησε για τους αγωνιζόμενους φοιτητές με φόντο τα ΜΑΤ (Video)

SHARE THIS

«Να είστε σίγουροι ότι αυτή η φασιστική αμετροέπεια δεν μπορεί να νικήσει ούτε τα νιάτα σας ούτε την ορμή σας. Κουράγιο κι εμείς θα είμαστε εδώ μαζί σας».  

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών στο ΑΠΘ βρέθηκε χθες ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης ο οποίος τραγούδησε ως ένδειξη αλληλεγγύης στην μάχη τους κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Γίνεται ξεκάθαρο πια, ότι όσο η Κυβέρνηση επιμένει στην αστυνομοκρατία και την καταστολή επιχειρώντας να κάμψει το φοιτητικό κίνημα, η απάντηση που θα παίρνει θα είναι μαζική και ηχηρή.

Σε βίντεο που ανήρτησε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης στο Twitter, ο Δ. Ζερβουδάκης ακούγεται να λέει στους φοιτητές:

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε απ’ την καρδιά μας. Είναι πολύ σημαντικό μετά από τόσα χρόνια καλλιτεχνική διαδρομή και προσπάθεια να μας δίνετε αυτήν την ευκαιρία να συνδέσουμε την δουλειά μας με τον αγώνα σας. Σας ευχαριστούμε πραγματικά απ’ την καρδιά μας. Σήμερα εδώ βρεθήκαμε σαν παρέα. Βρεθήκαμε το μεσημέρι επάνω, στην ΦΜΣ όπως την θυμάμαι εγώ από τα δικά μου τα χρόνια και το αποφασίσαμε εκεί στο πόδι. Και να λοιπόν, που είμαστε εδώ.

Πιστεύω ότι σιγά σιγά θα έρθει η ώρα που θα νικήσετε. Το λέω με μεγάλη σιγουριά. Είχα την τύχη να περάσω από αυτήν την σχολή και να πέσω σε καλά χέρια και καλούς δασκάλους. Σε δημοκράτες ανθρώπους. Δημοκράτες στην ψυχή τους. Δυστυχώς, υπάρχουν και οι πτώσεις στην ζωή. Μία τέτοια πτώση ζείτε αλλά να είστε σίγουροι ότι αυτή η φασιστική αμετροέπεια δεν μπορεί να νικήσει ούτε τα νιάτα σας ούτε την ορμή σας. Να είστε γεροί. Κουράγιο κι εμείς θα είμαστε εδώ μαζί σας».

Νωρίτερα, με τον φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη που λίγους μήνες πριν τραυματίστηκε από κρότου λάμψης, ο Δ. Ζερβουδάκης είχε απευθύνει κάλεσμα λέγοντας:

«Το Πανεπιστημιακό άσυλο αποτελεί παγκόσμιο δείγμα πολιτισμού. Είμαι τυχερός γιατί έχω ζήσει ελεύθερος σε αυτόν τον χώρο. Έχω σπουδάσει στο ΑΠΘ, έχω αναπνεύσει ελεύθερα σε αυτόν τον χώρο. Εδώ ονειρεύτηκα και ξεκίνησα την καλλιτεχνική μου προσπάθεια. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι απαράδεκτο.

Η Αστυνομία δεν έχει καμία θέση σε αυτόν τον χώρο. Το Πανεπιστήμιο ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους φοιτητές. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τον αγώνα των παιδιών, το άσυλο για όλο τον λαό. Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές».

Exit mobile version