Αράχωβα: Κάλεσμα για μποϊκοτάζ μετά την κακοποίηση του Όλιβερ – Καταγγέλλουν συγκάλυψη
ΑΝΤ1 / SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αράχωβα: Κάλεσμα για μποϊκοτάζ μετά την κακοποίηση του Όλιβερ – Καταγγέλλουν συγκάλυψη

SHARE THIS

Φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες μέσω των κοινωνικών δικτύων κάνουν τις δικές τους προσπάθειες προκειμένου να εντοπιστούν οι δολοφόνοι του Όλιβερ

Συγκάλυψη του φρικτού εγκλήματος με θύμα τον Όλιβερ, το χάσκι που το βιάσαν και το βασάνισαν μέχρι θανάτου στην Αράχωβα, καταγγέλλουν πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις.

Οι Αρχές εκτιμούν πως το χάσκι πιθανότατα γνώριζε τον δράστη ή τους δράστες αυτής της αποτρόπαιας πράξης, για αυτό και ακολούθησε.

«Η ομερτά που επικρατεί είναι απίστευτη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας εγκληματίας κυκλοφορεί ανάμεσά τους και σφυρίζουν αδιάφορα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα», δήλωσε στο Mega η Μαρία Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κατά της κακοποίησης ζώων, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη.

Φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες μέσω των κοινωνικών δικτύων κάνουν τις δικές τους προσπάθειες προκειμένου να εντοπιστούν οι βασανιστές του Όλιβερ και καλούν τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους να ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν καθώς πιστεύουν πως υπάρχουν άνθρωποι που συγκαλύπτουν το φρικτό έγκλημα.

Στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) οι πολίτες μέσω hashtag, προτρέπουν τους κατοίκους να μιλήσουν και καλούν τους πολίτες να μποϊκοτάρουν την Αράχωβα εν όψει εορτών μέχρι να βρεθούν οι δολοφόνοι του Όλιβερ.

Υπενθυμίζεται πως για το αποτρόπαιο έγκλημα, παρενέβη και η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που έχει την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών για την προστασία των ζώων, διατάσσοντας τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης και να παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Λειβαδιάς, όπου υπάγεται η Αράχωβα. Σημειώνεται πως ένα τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα τιμωρείται με ποινή 10 ετών και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Exit mobile version