Αρσάκειο: Χωρίς ουσία η ανακοίνωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρσάκειο: Χωρίς ουσία η ανακοίνωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

SHARE THIS

Οι γονείς διαμαρτύρονται για παντελή απουσία επίσημης ενημέρωσης από τη διοίκηση του σχολείου.-«Εξαφανισμένος» ο Μπαμπινιώτης.

Πέντε μέρες μετά το άγριο περιστατικό μπούλινγκ στο Αρσάκειο και ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες γονιών,  η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία αποφάσισε να εκδώσει την πρώτη της ανακοίνωση.

Η «εξαφάνιση» Μπαμπινιώτη προκάλεσε την έκρηξη οργής της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων των Αρσακείων Σχολείων, η οποία με ανακοίνωσή της κατήγγειλε ότι δεν έχει «την παραμικρή επίσημη ενημέρωση από τον κ. πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας» και ότι «όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το γεγονός αυτό, προέρχονται από δημοσιογραφικές πληροφορίες και από διάσπαρτες φήμες».

Σήμερα, ως αποτέλεσμα της δημόσιας οργής και του καταιγισμού από καταγγελίες γονιών σε τηλεοπτικούς σταθμούς, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία επέλεξε να εκδώσει την πρώτη ανακοίνωσή της πέντε ημέρες μετά το πρωτοφανές μπούλινγκ κατά μαθητή στο Αρσάκειο Ψυχικού.

Ωστόσο, η διοίκηση του σχολείου επιλέγει με αστείες υπεκφυγές να μην απαντήσει σε κανένα από τα εύλογα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί, αφήνωντας γονείς και κοινή γνώμη χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις για την κατάσταση στα σχολεία της εταιρείας και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

Χαρακηριστικά αναφέρει ότι «Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας
«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους.
Η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους.
Παράλληλα χωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Από τη Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων»

Exit mobile version