Άρθρο στα «Νέα» μας μιλά για τις μήτρες μας: Μπορείτε να κάνετε μπότοξ αλλά όχι άμβλωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρθρο στα «Νέα» μας μιλά για τις μήτρες μας: Μπορείτε να κάνετε μπότοξ αλλά όχι άμβλωση

SHARE THIS

«Η μητέρα του εμβρύου που για να ζήσει κάποιες στιγμές ηδονής (όπως το δικαιούται) δεν θέλησε να λάβει αντισυλληπτικά μέτρα (όπως δεν δικαιούται)».

Βγαλμένο απ’ τις μαύρες μέρες του Μεσαίωνα είναι το άρθρο που υπογράφει στη στήλη «Επισκέπτης» στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο επίτιμος Αεροπαγίτης, Λουκάς Λυμπερόπουλος, με τίτλο «Περί αυτοδιαθέσεως του σώματος».

Τα γραφόμενά του βρίθουν σεξισμού και σκοταδισμού, αφού αποδίδει την ευθύνη της αντισύλληψης αποκλειστικά στις γυναίκες, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την άμβλωση, «δολοφονία».

Με αφορμή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει μία απόφαση ορόσημο, η οποία προστάτευε το ομοσπονδιακό, συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, ο Λ. Λυμπερόπουλος ξεκινά γράφοντας ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν μπότοξ, λίφτινγκ, να ακρωτηριάσουν το σώμα τους, ακόμη και να αυτοκτονήσουν, αλλά όπως μας ενημερώνει αργότερα, δεν μπορούν να κάνουν άμβλωση γιατί «το έμβρυο είναι ένας άνθρωπος υπό κατασκευή».

«Αυτό δεν είναι το σώμα τους, είναι στο σώμα τους» όπως σημειώνει.

«Η άμβλωση παρεμβαίνει στη φυσική πορεία του εμβρύου και το θανατώνει. Και το κάνει αυτό ποια; Η μητέρα του, αυτή που για να ζήσει κάποιες στιγμές ηδονής (όπως το δικαιούται) δεν θέλησε να λάβει αντισυλληπτικά μέτρα (όπως δεν δικαιούται). Και δεν το δικαιούνται, διότι, δημιουργεί μόνη της την ανάγκη να διακόψει την ανεπιθύμητη κύηση, αφού δεν έκανε εκείνο που όφειλε να κάνει και προβαίνει, ως μη όφειλε, στο ποινικό και ηθικό αδίκημα, δηλαδή σε δολοφονία» γράφει μεταξύ άλλων.

Κλασικό παράδειγμα ανδρεξήγησης (mansplaining): Ακόμη ένας άνδρας -και μάλιστα νομικός- μας εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε με τις μήτρες και τα κορμιά μας.

Exit mobile version