«Ασύλληπτοι αστυνομικοί του Α.Τ. Καβάλας που ξυλοκόπησαν το Σίμο»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ασύλληπτοι αστυνομικοί του Α.Τ. Καβάλας που ξυλοκόπησαν το Σίμο»

SHARE THIS

«Ζούμε με τον φόβο. Mην πάθει τα ίδια και χειρότερα από αστυνομικούς στην Καβάλα. Το περισσότερο ξύλο δέχτηκε στο αστυνομικό τμήμα»

Με τον φόβο της επανάληψης του εφιάλτη, που έζησε στα χέρια αστυνομικών, ο 33χρονος κρατούμενος Σίμος Πρέλας, ενόψει της μεταγωγής του στο αστυνομικό τμήμα Καβάλας για τη διεξαγωγή δίκης του στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως μεταφέρει το ρεπορτάζ της Λένας Κυριακίδη στην Εφημερίδα των Συντακτών, το μαρτύριο του ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου στο αστυνομικό τμήμα Καβάλας για να ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού με την υπεράσπιση και τους οικείους να συνδέουν ξεκάθαρα τα γεγονότα καταγγέλλοντας ατιμωρησία των αστυνομικών στην Καβάλα.

Η δικηγόρος του Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου κατέθεσε παράσταση προς υποστήριξης της κατηγορίας των τεσσάρων αστυνομικών, που συνελήφθησαν για βασανιστήρια, απειλές και εξύβριση σε βάρος του εντολέα της αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, και αναμένεται να ζητήσει από την εισαγγελία Καβάλας τη συσχέτιση των δύο υποθέσεων.

Μιλώντας στην «Eφ.Συν.» η αδελφή του κρατούμενου, Μαρία Πρέλα, εκτίμησε πως οι αστυνομικοί του Μεταγωγών της Αθήνας, που διώκονται για τα βασανιστήρια σε βάρος του κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του πίσω στον Κορυδαλλό, είχαν λάβει εντολές από αστυνομικούς στην Καβάλα.

Η κ. Πρέλα τόνισε ότι οι τελευταίοι τον ξυλοκόπησαν άγρια, μπροστά στους γονείς τους, αλλά δεν συνελήφθησαν. «Ζούμε με τον φόβο. Mην πάθει τα ίδια και χειρότερα από αστυνομικούς στην Καβάλα. Όλα ξεκίνησαν από εδώ. Το περισσότερο ξύλο δέχτηκε στο αστυνομικό τμήμα. Πέρασε του Χριστού τα Πάθη» δηλώνει και καταδίκασε παράλληλα τις βίαιες πράξεις των ανδρών του Μεταγωγών, που τον είχα δεμένο σφιχτά πισθάγκωνα, χωρίς νερό, με κράνος στο κεφάλι επί οκτώ ώρες.

Όπως τόνισε η ίδια, η οικογένεια εξακολουθεί να ζει έναν εφιάλτη χωρίς τελειωμό. «Μια μάνα δεν μπορεί να ξεχάσει τι πέρασε το παιδί μπροστά στα μάτια της. Αυτή η φωνή που εκλιπαρούσε “Μάνα σώσε με γιατί με σκοτώνουν” δεν ξεπερνιέται. Δεν υπάρχει δυνατότητα να την πάω σε ψυχολόγο. Έχω το παιδί μου στο πρώτο φάσμα του αυτισμού» πρόσθεσε.

Tέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη, χάρη στην παρέμβασή της οποίας έληξε η βίαιη μεταχείριση του Σίμου μπροστά στο σωφρονιστικό ίδρυμα, στις 10 Μαρτίου.

Με… παρατηρητή έναν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., τον χτυπούσαν με κλομπ, με χέρια και με πόδια μέσα στο όχημα και σταμάτησαν μόνο όταν τούς αντελήφθη η διευθύντρια. (Βλ. «Tον χτυπούσαν ανελέητα μπροστά στους γονείς του», 17.03.2023).

Exit mobile version