Ασημένιο μετάλλιο παγκοσμίως η Ελλάδα στο ποσοστό των κόκκινων δανείων
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Ασημένιο μετάλλιο παγκοσμίως η Ελλάδα στο ποσοστό των κόκκινων δανείων

SHARE THIS

Την 138η θέση ανάμεσα σε 139 χώρες καταλαμβάνει η Ελλάδα στο ποσοστό των κόκκινων δανείων, με την Ουκρανία να βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ναδίρ των κόκκινων δανείων σύμφωνα με την έρευνα του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, που περιλαμβάνει τις χώρες ανάλογα του ποσοστού (%) των κόκκινων δανείων τους.

Ποιοι χρωστάνε στο δημόσιο

Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το 2018, στο δημόσιο χρωστάνε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με το 1% των οφειλετών να οφείλει το 90% των συνολικών χρεών! Όπερ σημαίνει ότι πρόκειται για υψηλά δάνεια, τα οποία τα νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα είχαν τα εχέγγυα ώστε να τα πάρουν. Συνεπώς, τα χρέη αυτά δεν αφορούν την πλειοψηφία της κοινωνίας αλλά μεγάλες επιχειρήσεις που μπόρεσαν να εγγυηθούν ώστε να πάρουν δάνεια – μαμούθ τα οποία δεν εξυπηρετούν, τις περισσότερες φορές συνειδητά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ωστόσο, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν χάνουν την πρώτη κατοικία τους. Αντιθέτως, οφειλέτες πολύ μικρότερων δανείων, θα  τη χάσουν, αφού σε λίγο καιρό λήγει το καθεστώς προστασίας της.

Πληροφορίες από: Jodi

 

Exit mobile version