Αστεροσκοπείο Αθηνών: Είχαμε ενημερώσει για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στην Πεντέλη
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Είχαμε ενημερώσει για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στην Πεντέλη

SHARE THIS

Το μοντέλο που αναπτύχθηκε το 2020, προβλέπει τον κίνδυνο πυρκαγιάς για την επόμενη μέρα σε πανελλήνια κλίμακα με χωρική ανάλυση 500 μέτρων.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εκθέτει την κυβέρνηση με ανάρτησή του, στην οποία τονίζει ότι είχε προβλέψει τον κίνδυνο της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου.

Ανάμεσα στις περιοχές που βρίσκονταν σε κίνδυνο ήταν και το Νταού Πεντέλης, όπου ξέσπασε φωτιά το απόγευμα της Τρίτης και οι διαστάσεις που έλαβε ήταν ανεξέλεγκτες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτηση αναφέρεται: «Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας ???????????????????????? του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00)».

Να σημειωθεί ότι το μοντέλο που αναπτύχθηκε το 2020, προβλέπει τον κίνδυνο πυρκαγιάς για την επόμενη μέρα σε πανελλήνια κλίμακα με χωρική ανάλυση 500 μέτρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Exit mobile version