Αστυνομικοί της ΓΑΔΑ μοιράζουν εξώδικα σε ΜΜΕ που δημοσίευσαν καταγγελίες για βασανιστήρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικοί της ΓΑΔΑ μοιράζουν εξώδικα σε ΜΜΕ που δημοσίευσαν καταγγελίες για βασανιστήρια

SHARE THIS

Εξώδικο σε δύο εφημερίδες που δημοσίευσαν καταγγελίες για βασανιστήρια προσαχθέντων της Νέας Σμύρνης, έστειλαν 22 αστυνομικοί του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ

Εξώδικα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το «Documento» έστειλαν 22 Aστυνομικοί του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ, για τη δημοσίευση καταγγελιών σχετικά με βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ.

Για ακόμη μία φορά, επιχειρείται να φιμωθεί η ελευθεροτυπία, αφού 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ απέστειλαν εξώδικο στο Documento και την Εφημερίδα των Συντακτών, επειδή δημοσιεύσαν την καταγγελία του Άρη Παπαζαχαρουδάκη για βασανισμό στη ΓΑΔΑ μετά τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη!

«Οι συγκεκριμένες θέσεις και αιτιάσεις σας μας προσβάλλουν χωρίς λόγο, αφίστανται παντελώς της πραγματικότητας, δεν έχουν την ελάχιστη σχέση με την δεοντολογία, την ελευθεροτυπία, το δημοσιογραφικό λειτούργημα και προπάντων τη δημοκρατία εν έτει 2021» σημειώνεται στο εξώδικο, ενώ γίνεται λόγος για «εργαζόμενους αστυνομικούς που το μόνο που έπραξαν με αυταπάρνηση και με απόλυτα ουμανιστικό τρόπο ήταν το υπηρεσιακό τους καθήκον, σύννομα και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές διαταγές και εγκυκλίους».

«Η αναδημοσίευσή σας έχει μεταφερθεί και αναδημοσιευτεί με τη σειρά της σε πολλούς ηλεκτρονικούς ιστοτόπους ηλεκτρονικές και έντυπες εφημερίδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, προσβάλλοντας, συκοφαντώντας, και εκθέτοντας μας αναίτια σε κίνδυνο ποινικής και πειθαρχικής δίωξης, ως εργαζόμενους αστυνομικούς που το μόνο που έπραξαν με αυταπάρνηση και με απόλυτα ουμανιστικό τρόπο ήταν το υπηρεσιακό τους καθήκον, σύννομα και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές διαταγές και εγκυκλίους» ισχυρίζονται ακόμη οι αστυνομικοί.

Απαντώντας, η «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει ότι «το εξώδικο των υπηρετούντων στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ 22 αστυνομικών και η ολοκληρωμένη απάντηση από την εφημερίδα θα δημοσιευθούν στο φύλλο της Δευτέρας (22/3)…».

Το Documento «την ώρα που η δημοκρατία μοιάζει να εκλείπει εξαιτίας –ανάμεσα σε άλλα – της αυθαιρεσίας των οργάνων της τάξης και την αλλεπάλληλη βίαιη καταστολή που δέχονται πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα, η ΕΛΑΣ, το μέσο της επίτευξης του δόγματος νόμος και τάξη που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιδιώκει τη φίμωση του Τύπου επικαλούμενη μάλιστα την… ελευθεροτυπία αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Είναι πλέον η ώρα της ΕΣΗΕΑ να τοποθετηθεί για αυτή την πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας η οποία μάλιστα μεθοδεύεται χωρίς αιδώ στο όνομα της».

ΓΑΔΑ: Ουδέποτε στείλαμε εξώδικο

Από την πλευρά της η ΓΑΔΑ αναφέρει ότι δεν έστειλε η ίδια τα εξώδικα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι πρόκειται για πρωτοβουλία των 22 αστυνομικών.

«Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα-αναρτήσεις σε ιστοσελίδα που αναφέρουν περί αποστολής εξώδικου από τη ΓΑΔΑ σε εφημερίδες, ανακοινώνεται ότι η ΓΑΔΑ ουδέποτε απέστειλε εξώδικο σε εφημερίδες και γενικά σε οποιοδήποτε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης» σημειώνει η ΓΑΔΑ.

Exit mobile version