Αθλιότητες στη δίκη Λιγνάδη: Ο Κούγιας ζήτησε από μάρτυρα να αναπαραστήσει τον βιασμό
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθλιότητες στη δίκη Λιγνάδη: Ο Κούγιας ζήτησε από μάρτυρα να αναπαραστήσει τον βιασμό

SHARE THIS

Μία πράξη που στόχο είχε την ταπείνωση του μάρτυρα και τον επανατραυματισμό του - Ο μάρτυρας ξέσπασε σε κλάματα.

Τον επανατραυματισμό και την ταπείνωση φερόμενου θύματος του Δημήτρη Λιγνάδη φαίνεται να επιχείρησε σήμερα ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για κατά συρροή βιασμό ανηλίκων, προχωρώντας σε μία πρωτοφανή και άθλια κίνηση και χωρίς καν να ενημερώσει ή να ρωτήσει τον μάρτυρα μηνυτή, τον άγγιξε για να κάνει αναπαράσταση της κακοποίησης, σύμφωνα με την δημοσιογράφο Μαρία Λούκα.

Ειδικότερα, όπως δημοσιεύει και το παρατηρητήριο Lignadis Trial Watch, ο Αλέξης Κούγιας, ρωτούσε τον μηνυτή για τον βιασμό που κατήγγειλε ότι δέχτηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2015.

Έπειτα, τον πλησίασε κι επιχείρησε να αναπαραστήσει κινήσεις σχετικές με την πράξη του βιασμού. Ο μάρτυρας έκανε βήμα πίσω προκειμένου να μην τον ακουμπά ο συνήγορος και προκλήθηκε ένταση στο ακροατήριο. Ο Αλέξης Κούγιας παρέμεινε σε πολύ κοντινή απόσταση με τον Σ. να επιχειρεί να απομακρυνθεί όσο άκουγε τις ερωτήσεις. Απτόητος ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε, προσέγγισε ξανά τον Σ., τον άγγιξε και του ζήτησε να του δείξει πού τον έπιασε στη μέση.

«Σας έσφιξε, σας ακινητοποίησε, πονάγατε και σας έγλειφε με την γλώσσα του; » είπε ο Αλέξης Κούγιας. Τότε η πρόεδρος του δικαστηρίου αναγκάστηκε να παρέμβει και κάλεσε τον δικηγόρο να καθίσει στη θέση του. Το σόου του Αλέξη Κούγια συνεχίστηκε από μικρή απόσταση, διαμαρτυρόμενος μάλιστα ότι δεν τον αφήνουν να πλησιάσει τον μηνυτή.

Ο μηνυτής ξέσπασε σε κλάματα, όταν αναφέρθηκε στην απόφαση του να καταγγείλει τον σκηνοθέτη στις Αρχές. «Με ενοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…» είπε χαρακτηριστικά.

Ο διάλογος που παραθέτει το παρατηρητήριο Lignadis Trial Watch:

Exit mobile version