Αθωώθηκε ο Μπαλάσκας για το «αν δεν ήταν βλάκας ο πιλότος σε 4 χρόνια θα ήταν έξω» (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθωώθηκε ο Μπαλάσκας για το «αν δεν ήταν βλάκας ο πιλότος σε 4 χρόνια θα ήταν έξω» (Video)

SHARE THIS

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αθώωση του Σταύρου Μπαλάσκα, συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ, για τις... «συμβουλές» προς γυναικοκτόνους.

Αθωώθηκε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις δηλώσεις του αναφορικά με το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Τότε ο συνδικαλιστής είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: «Αν δεν ήταν βλάκας, σε 4 χρόνια θα ήταν», δήλωση που ερμηνεύτηκε ως «συμβουλή» σε μελλοντικούς γυναικοκτόνους.

«Εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία και ομολογούσε την πράξη του δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. Τώρα θα σαπίσει στην φυλακή. Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε οικογενειακό καυγά. Με πρότερο έντιμο βίο κλπ. Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα τα πράγματα είναι σκούρα» είχε πει ο συνδικαλιστής της αστυνομίας…

Ο ίδιος μετά τις σφοδρές αντιδράσεις έσπευσε να ανασκευάσει και υποστήριξε ότι τα λόγια του παρερμηνευτήκαν και είχε ζητήσει συγγνώμη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις ακολούθησαν πολλές υποθέσεις γυναικοκτονιών, με τους γυναικοκτόνους να πατούν στο μοτίβο που είχε περιγράψει ο Μπαλάσκας, με τους δράστες να τηλεφωνούν στην ΕΛΑΣ και να ομολογούν το έγκλημα.

Συγκεκριμένα, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, διερευνήθηκε εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος, ωστόσο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Exit mobile version