Αυγενάκης σε μελισσοκόμους Λάρισας: «Θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο για να σας στηρίξω»
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυγενάκης σε μελισσοκόμους Λάρισας: «Θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο για να σας στηρίξω»

SHARE THIS

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε επίσης συγκεκριμένες προτάσεις για την αναπλήρωση του ζωικού κεφαλαίου από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές.

Τη «πρόθεσή του να στηρίξει τους μελισσοκόμους Λάρισας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης μετά από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Ειδικότερα, με αφορμή την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα, συμφωνήθηκε να συσταθεί επιτροπή από εκπροσώπους των Συλλόγων Μελισσοκόμων των νομών της Θεσσαλίας, με την έγκριση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και του Συλλόγου Μελισσοκόμων Λάρισας.

«Πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσω κάθε περιθώριο για τη στήριξη της μελισσοκομίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναπλήρωση του ζωικού κεφαλαίου τους από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Υπουργός τόνισε πως πρέπει να υπάρχει διαρκής συνεργασία φορέων και μελισσοκόμων, ώστε με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, να επιτευχθεί ένταξη του συνόλου της μελισσοκομικής δραστηριότητος τους στο πλαίσιο ασφαλίσεων με στόχο να υπάρχει ταύτιση σε ψηφιακό αρχείο των στοιχείων των μελισσοκομικών βιβλιαρίων και των δηλώσεων εκτροφής μελισσοσμηνών και κυψελών στον ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σκοπός της Επιτροπής Μελισσοκόμων της Θεσσαλίας θα είναι η άμεση συνεργασία και συνεχής επαφή με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τις υπηρεσίες του Υπουργείου, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων οι οποίοι στερούνται άμεσης γνώσης των προβλημάτων της Θεσσαλίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν το ταχύτερο τα προβλήματα που δημιούργησαν τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα και να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις.

Exit mobile version