Μπεκατώρου: «Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι – Μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα»
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπεκατώρου: «Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι – Μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα»

SHARE THIS

«Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου»

Η Σοφία Μπεκατώρου, που άνοιξε τη συζήτηση στη χώρα για το μεγαλειώδες κίνημα #MeToo, με δεκάδες θύματα, να ακολουθούν τα βήματά της, από αρκετούς χώρους, όχι μόνο του αθλητισμού, βρέθηκε σήμερα στη δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορούταν για ασέλγεια και βιασμό μιας ανήλικης αθλήτριας, που βρήκε το κουράγιο και μίλησε στην Σοφία Μπεκατώρου για τα όσα βίωσε.

Λίγο μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με τον βιασμό και την καταδίκη του μόνο για ασέλγεια, η Ολυμπιονίκης έκανε μια ανάρτηση στην οποία τονίζει ότι πρόκειται για μία μαύρη ημέρα για τον αθλητισμό, αλλά και για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

«Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου», γράφει στη λεζάντα της ανάρτησής της η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

«Σήμερα είναι μία μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και μία μαύρη ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας ο πρόεδρος της αίθουσας, η αρχαιότερη των δικαστών και ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο, τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να ζήσουμε σε μια κοινωνία που δε μένουμε στο θέαμα, αλλά βλέπουμε την ουσία», σημειώνει χαρακτηριστικά στο βίντεο που ανήρτησε στο Instagram η Σοφία Μπεκατώρου.

Exit mobile version