Μπεκατώρου: Δεν ισχύει η φράση Μητσοτάκη ότι οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπεκατώρου: Δεν ισχύει η φράση Μητσοτάκη ότι οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική

SHARE THIS

Έπειτα, σχολίασε την παλαιότερη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή Hard Talk του BBC, που δήλωσε πως οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική.

Η ολυμπιονίκης που ξεκίνησε το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα, μιλώντας σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας για το ζήτημα της παρενόχλησης στον αθλητισμό εκτίμησε ως ανεπαρκή τα μέτρα που προωθούνται από τον αρμόδιο υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ άφησε αιχμές για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική.

«Βρισκόμαστε εδώ και παρουσιάζουμε κάποια προγράμματα σαν να λυθεί το πρόβλημα από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως αυτό το πρόβλημα δεν θα λυθεί, διότι πολύ απλά – θα μιλήσω αρχικά για τις γυναίκες και τους άντρες, γιατί δεν είναι τα μοναδικά φύλα – αλλά οι γυναίκες δεν βρίσκονται με τον ίδιο αριθμό για παράδειγμα μέσα στο Κοινοβούλιο όπως οι άντρες. Δεν βρίσκονται με τον ίδιο αριθμό μέσα στα συμβούλια, σε διοικητικές θέσεις σε θέσεις ευθύνης», δήλωσε και προσέθεσε: «συζητάμε για ισότητα των φύλων και βλέπουμε μόνο το ανδρικό φύλο να επικρατεί συνήθως στις θέσεις ευθύνης. Μιλάμε για τους νόμους που δημιουργούνται από άνδρες για όλα τα υπόλοιπα φύλα. Δεν υπάρχει λοιπόν εκπροσώπηση».

Έπειτα, σχολίασε την παλαιότερη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή Hard Talk του BBC, που δήλωσε πως οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική. Η ίδια λοιπόν, δήλωσε: «Να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε τη νομοθεσία μας και να εφαρμόσουμε 100% την ισότητα των φύλων. Θα μου πείτε: δεν υπάρχουν γυναίκες στην πολιτική; Το είπε ο Πρωθυπουργός. Υπάρχουν γυναίκες που δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Ότι δεν υπάρχουν συνθήκες για να ασχοληθούν οι γυναίκες, το καταλαβαίνω. Ότι δεν μας ενδιαφέρει, δεν το πιστεύω».

«Θέλουμε, λοιπόν, ευκαιρίες οι οποίες θα δώσουν την δυνατότητα να εκπαιδευτούμε σε όλες τις θέσεις. Να υπάρχει υποστήριξη, όχι εκφοβισμός, γιατί πολλές φορές εκπαιδεύουμε, αλλά μετά λέμε αν τολμήσεις να μιλήσεις όμως, εάν δεν τα πεις έτσι όπως τα λέω εγώ, θα φύγεις. Θέλουμε, λοιπόν, την ελευθερία του λόγου και το χώρο να μπορούν να αναπτυχθούν όλα τα φύλα και να μπορέσουν να συνυπάρχουν. Μόνο τότε, μέσα από την εκπαίδευση και το σχολείο, τα παιδιά θα μπορέσουν να σέβονται ο ένας τον άλλον και αργότερα όταν θα έχουμε δημιουργήσει τους κώδικες συμπεριφοράς, όταν θα έχουμε δημιουργήσει τα προγράμματα, θα μπορούμε πράγματι να τα ακολουθήσουμε», υπογράμμισε.

Τέλος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην «Συμβουλευτική Γραμμή Υποστήριξης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής Ισότητας των Φύλων. Έχει ήδη ανακοινωθεί η γραμμή SOS 15900, που  λειτουργεί για  τις κακοποιημένες γυναίκες, ενώ στα πλαίσια μνημονίου συνεργασίας, που πρόκειται να υπογράψουμε το αμέσως  επόμενο διάστημα, θα ενισχυθεί η εν λόγω γραμμή, προκειμένου να υποστηρίξει και τους αθλητές».

Exit mobile version