Μπέζος: Δεν αποδεχόμαστε τις μειονότητες, τις ανεχόμαστε και αυτό είναι φρικτό!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπέζος: Δεν αποδεχόμαστε τις μειονότητες, τις ανεχόμαστε και αυτό είναι φρικτό!

SHARE THIS

«Θέλω να είμαστε πραγματικά προοδευτικοί. Να μην υποδυόμαστε τους προοδευτικούς, ενώ είμαστε βαθιά συντηρητικοί μέσα μας.»

Ο γνωστός ηθοποιός, Γιάννης Μπέζος, μίλησε στην εκπομπή «Art week» της Λένας Αρώνη, στην ΕΡΤ, χωρίς να μασήσει τα λόγια του για το παλιό που υποκαθιστά το νέο, τον συντηρητισμό της τηλεόρασης αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, που είναι ακόμη βαθιά ριζωμένος.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως ο ίδιος θέλει την πραγματική πρόοδο και μιλώντας για μειονότητες είπε ότι ουσιαστικά τις ανεχόμαστε και δεν τις αποδεχόμαστε, κάτι που χαρακτήρισε φρικτό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δε μπορεί το παλιό να υποκαθιστά το νέο. Είναι λάθος. Πρέπει να ανοιχτούμε να γίνουμε πιο τολμηροί, μιλώ για την τηλεόραση πάντα και την μυθοπλασία η οποία είναι συντηρητική. Είναι πιο συντηρητική από παλιά.»

Μιλώντας για τον ρόλο του στην σειρά «Οι Απαράδεκτοι», όπου υποδυόταν έναν ομοφυλόφιλο άνδρα είπε: «Θέλω να είμαστε πραγματικά προοδευτικοί. Να μην υποδυόμαστε τους προοδευτικούς, ενώ είμαστε βαθιά συντηρητικοί μέσα μας. Κάνουμε ότι είμαστε μοντέρνοι, ανοιχτοί, ότι θέλουμε τις μειονότητες. Δεν τις θέλουμε ουσιαστικά, τις ανεχόμαστε. Και αυτό είναι φρικτό. Πρέπει να τις αποδεχόμαστε. Για να αποδεχθούμε όμως το άλλο, θα πρέπει να αποδεχθούμε τα δικά μας και τα ελαττώματα και τα προτερήματα. Να καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται δηλαδή. Δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο, έχουμε δουλειά ακόμα να κάνουμε.

Η τηλεόραση είναι καθρέφτης. Μην κοιτάς τώρα τι έκαναν οι «Απαράδεκτοι», αυτό ήταν στο χώρο της εξαίρεσης. Ξέρεις γιατί ήταν η επιτυχία μεγάλη; Γιατί έγραψε η Δήμητρα αυτό που ήθελε και όχι αυτό που θέλαν οι άλλοι. Αυτό που έλεγε το ταλέντο της, η καρδιά της, αυτό που γνώριζε, αυτό που βίωνε. Αυτά δεν τα μαθαίνεις. Τα εμπεριέχεις. Ήταν γοητευτικό, η τηλεόραση δεν είναι πολύ γοητευτική. Δύσκολα τολμάμε να κάνουμε πράγματα με τον φόβο μήπως αυτό αποδειχθεί αντιεμπορικό.», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός.

Exit mobile version