Μπιμπίλας: Το #MeToo είναι μια κοινωνική, επαναστατική έκρηξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπιμπίλας: Το #MeToo είναι μια κοινωνική, επαναστατική έκρηξη

SHARE THIS

«Για την υπόθεση Φιλιππίδη αισθάνομαι μεγάλη θλίψη, αλλά μέσα μου βαραίνει πιο πολύ των ανθρώπων που άκουσα να κλαίνε γοερά».

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Το Πρωινό και μεταξύ άλλων μίλησε για το μεγαλειώδες κίνημα #MeToo, το οποίο χαρακτήρισε κοινωνική και επαναστατική έκρηξη, αλλά και για την αγωγή του ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη, στο σωματείο.

«Το #ΜeΤoo είναι μια κοινωνική, επαναστατική έκρηξη, την οποία έχουν χαιρετήσει και υψηλόβαθμοι άνθρωποι, όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έδωσε και συγχαρητήρια στο σωματείο και έδωσε το έναυσμα στους ανθρώπους να μιλήσουν. Επειδή όμως δεν είναι νομικά απόλυτα καλυμμένο, έχει κι αυτές τις καταστάσεις, ότι μπορεί να δημιουργήσει το κλίμα της συκοφαντικής δυσφήμισης, το ψέμα που μπορεί να λέει κάποιος κοκ.

Όσον αφορά τον Γιώργο Κιμούλη είπε: «Ο Γιώργος Κιμούλης βεβαίως και επλήγη. Να πω… ας πρόσεχε; Τι να πω; Ότι έχει ζητήσει ο κύριος Κιμούλης μέσω των δικηγόρων του, το έχει πάρει. Αυτή η κατάσταση κάνει το σωματείο πιο συσπειρωμένο και καθημερινά έρχονται νέες αιτήσεις για εγγραφές».

»Έπεσε στο τραπέζι πρόταση να κινηθούμε νομικά κατά του Κιμούλη, αλλά δεν πέρασε. Είμαστε υπέρ της αμυντικής στάσης και όχι της επιθετικής. Ο Γιώργος Κιμούλης είναι από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που έχουν περάσει από την Ελλάδα. Θα φοβόμουν να παίξω σε μια παράσταση μαζί του αυτή τη στιγμή», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στη συνέχεια για τον κατηγορούμενο, Πέτρο Φιλιππίδη: «Δεν έχει φύγει μέσα από την καρδιά μου. Αισθάνομαι μεγάλη θλίψη, αλλά μέσα μου βαραίνει πιο πολύ των ανθρώπων που άκουσα να κλαίνε γοερά».

Υπενθυμίζεται πως στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει στις 18 Μαρτίου, ο προφυλακισμένος Πέτρος Φιλιππίδης, προκειμένου να δικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και το 2014.

Exit mobile version