Blue Horizon: «Mπλέξαμε, μπλέξαμε!» – Νέο ηχητικό ντοκουμέντο με διαλόγους του πληρώματος
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Blue Horizon: «Mπλέξαμε, μπλέξαμε!» – Νέο ηχητικό ντοκουμέντο με διαλόγους του πληρώματος

SHARE THIS

Mέλος του πληρώματος τον ενημερώνει: «Τον βγάλανε. Πνιγμένο. Πεθαμένο» και ο πλοίαρχος ακούγεται να λέει «...μπλέξαμε, μπλέξαμε».

Έκθετα καθιστούν τα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon» τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες τους για τον τραγικό θάνατο του Αντώνη, που επήλθε αφότου τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη.

Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις του cretalive,gr,  o ΑΝΤ1 δημοσιεύει ένα ακόμη ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφονται συνομιλίες του πλοιάρχου με μέλη του πληρώματος και το λιμεναρχείο.

«Ναι με ακούτε; Έπεσε ένας επιβάτης στην θάλασσα, την ώρα που ο καταπέλτης ήταν στην αποβάθρα κι εγώ είχα ξεκινήσει… Ο πλοίαρχος από το Blue Horizon είμαι. Στον καταπέλτη πίσω επιπλέει μου είπαν τα παιδιά. Όταν ο καταπέλτης ήταν πίσω κι εγώ είχα ξεκινήσει» ακούγεται να λέει ο προφυλακισμένος πλοίαρχος.

Αρχικά η είδηση που κυκλοφόρησε μιλούσε για έναν επιβάτη που γλίστρησε. Ο καπετάνιος αυτό ισχυρίστηκε συνομιλώντας με τον θάλαμο επιχειρήσεων. «Με ακούτε; […] την ώρα που φεύγαμε, ερχόταν ένας επιβάτης, φτάνει στον καταπέλτη, να μπει μέσα, γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα, γιατί το πλοίο είχε ξεκινήσει πλέον … Πιάστηκε από τον καταπέλτη, δεν πάτησε, μόνο έβαλε το πόδι του για να ανέβει, αλλά γλίστρησε, ο καταπέλτης ήταν σηκωμένος».

Ο πλοίαρχος αναφέρει πως είδε τον Αντώνη να πέφτει στη θάλασσα από την κάμερα αλλά «εκείνη την ώρα που τον είδα είχαμε κάνει κίνηση, είχαμε φύγει…» και δήλωνε άγνοια για την κατάστασή του, ωστόσο μέλος του πληρώματος τον ενημερώνει: «Τον βγάλανε. Πνιγμένο. Πεθαμένο» και ο πλοίαρχος ακούγεται να λέει «…μπλέξαμε, μπλέξαμε».

Ο ύπαρχος είναι εκείνος που καταγράφηκε να σπρώχνει τον Αντώνη στη θάλασσα και άρα ο βασικός κατηγορούμενος. Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τον έσπρωξε «δυο φορές» και ότι την τρίτη επιχείρησε να τον εμποδίσει με τα χέρια του προκειμένου να μην μπει στο καράβι, αλλά δε τον ακούμπησε πριν πέσει. Τους ισχυρισμούς αυτούς, πάντως, διαψεύδουν, πέρα από τις μαρτυρίες, και τα βίντεο που έχουν καταγράψει το περιστατικό. Σημειώνεται, ακόμη, ότι ο ύπαρχος δεν έδωσε εξηγήσεις γιατί δεν άφησε τον 36χρονο να περάσει και να μπει στο καράβι με ασφάλεια.

Exit mobile version