Απαράδεκτο: Δασαρχείο καλεί σε κυνήγι αγριογούρουνου μέσα στα καμένα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαράδεκτο: Δασαρχείο καλεί σε κυνήγι αγριογούρουνου μέσα στα καμένα

SHARE THIS

Σημειώνεται, ότι ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία και πολλά ζώα, ακόμα και πυρόπληκτοι σκύλοι έχουν βρει καταφύγιο στο δάσος μετά τις φωτιές

Η ανακοίνωση του Δασαρχείου Πεντέλης, με την οποία καλεί σε κυνήγι αγριογούρουνων στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι το κυνήγι απαγορεύεται μετά τις πυρκαγιές και ενώ ακόμη άνθρωποι περιπολούν στο δάσος για την πρόληψη νέων πύρινων εστιών έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Σημειώνεται, ότι ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία και πολλά ζώα, ακόμα και πυρόπληκτοι σκύλοι έχουν βρει καταφύγιο στο δάσος μετά τις φωτιές.

Η απόφαση ξεσήκωσε διαμαρτυρίες και ενδεικτικά πολίτης αναφέρει «θα σκοτώσετε δηλαδή αυτά που επέζησαν από τις πυρκαγιές; να εξαφανίσουμε ό,τι ζωντανό έχει απομείνει;».

Το προγραμματισμένο για την Τρίτη κυνήγι όμως, που αποφασίστηκε παρά την απαγόρευση, προβλέπει την παρουσία ενός περιπολικού για να εμποδίζονται πεζοί να μπαίνουν στο δάσος: Πλην όμως, στο δάσος μπορεί να μπει κανείς από αναρίθμητα σημεία και να βρεθεί ξαφνικά σε… ζώνη πυρός.

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης τονίζοντας ότι μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει.

Exit mobile version