«Δασκαλεμένο το μποτ»: Νοσοκομειακοί γιατροί ρωτούν τον «ψηφιακό βοηθό» για προσλήψεις
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δασκαλεμένο το μποτ»: Νοσοκομειακοί γιατροί ρωτούν τον «ψηφιακό βοηθό» για προσλήψεις

SHARE THIS

«Η επιλογή ανάμεσα σε διάφορες επιλογές πρέπει να γίνεται με βάση τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τους πόρους του κάθε φορέα».

Τον πολυδιαφημισμένο «ψηφιακό βοηθό», το mAigov που έκανε πρεμιέρα λίγες ημέρες πριν, στις 12 Δεκεμβρίου, θέλησαν να δοκιμάσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, παρέθεσαν στο mAIgov οικονομικά δεδομένα και ρώτησαν εάν προτείνει να γίνει πρόσληψη δύο γιατρών ή συνεργασία με ιδιωτική διαγνωστική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, ρώτησαν:

«Πρόσληψη 2 γιατρών κοστίζει στο κράτος 356 ευρώ ανά γενική εφημερία. Ιδιωτική διαγνωστική εταιρεία κοστίζει στο κράτος 3.800 ευρώ ανά γενική εφημερία. Ποιο από τα δύο συνιστάτε;»

Η απάντηση του «ψηφιακού βοηθού»

Η απάντηση που έλαβαν λοιπόν από τον «ψηφιακό βοηθό» είναι ευθυγραμμισμένη με την πάγια κυβερνητική θέση για το ΕΣΥ και τη δημόσια υγεία:

«Λυπάμαι αλλά ως mAIgov bot δεν έχω τη δυνατότητα να παρέχω συμβουλές ή να εκφράζω προτιμήσεις. Η επιλογή ανάμεσα σε διάφορες επιλογές πρέπει να γίνεται με βάση τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τους πόρους του κάθε φορέα. Παρακαλώ ανατρέξτε στις επίσημες πηγές πληροφόρησης για περισσότερες λεπτομέρειες».

Σε ανάρτησή της, η ΟΕΝΓΕ δημοσίευσε την ερώτηση και την απάντηση, συνοδεύοντάς τα με το δηκτικό σχόλιο: «Δασκαλεμένο το μποτ».

Exit mobile version