Δεν άλλαξε η δίωξη των 3 αστυνομικών για τον Β. Μάγγο – Κατηγορούνται για «επικίνδυνη σωματική βλάβη»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΓΟΣ / FACEBOOK
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν άλλαξε η δίωξη των 3 αστυνομικών για τον Β. Μάγγο – Κατηγορούνται για «επικίνδυνη σωματική βλάβη»

SHARE THIS

Η οικογένεια του 26χρονου είχε μηνύσει τέσσερις αστυνομικούς, τρεις από υπηρεσία της Μαγνησίας και έναν από υπηρεσία της Θεσσαλονίκης για βασανισμό.

Τον επόμενο μήνα ξεκινά επιτέλους η δίκη για την υπόθεση του Βασίλειου Μάγγου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου, δύο και πλέον χρόνια μετά τον θάνατό του, έπειτα από απρόκλητη αστυνομική επίθεση που του άφησε βαρύτατες κακώσεις.

Ο 26χρονος ακτιβιστή απεβίωσε έναν μήνα αφού είχε πέσει θύμα άγριας κακοποίησης και βασανισμού από αστυνομικούς, όταν αυθόρμητα διαμαρτυρήθηκε για άδικες συλλήψεις διαδηλωτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ.

Όμως, στο εδώλιο θα βρεθούν τρεις αστυνομικοί για «επικίνδυνη σωματική βλάβη» αφού, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα e-thessalia.gr, από την δεύτερη Ένορκη Διοικητικής Εξέταση, που έγινε μετά τις ελλείψεις στην 1η ΕΔΕ και τις επισημάνσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, δεν προέκυψαν νέα στοιχεία και ως εκ τούτου δεν άλλαξε η δίωξη.

Επίσης, απορρίφθηκε η έγκληση που είχε υποβάλει η οικογένεια του φοιτητή κατά των εμπλεκόμενων αστυνομικών και αυτού που διενήργησε την 1η ΕΔΕ με το επιχείρημα ότι δεν αποδείχτηκε η τέλεση βαρύτερων πράξεων απ’ αυτές που φέρονται να διέπραξαν οι τρεις κατηγορούμενοι.

«Μέσα από τη νέα έκθεση δεν παραπέμπονται για βασανισμό οι τρεις αστυνομικοί, όπως είχε ζητήσει με μηνυτήρια αναφορά η οικογένεια, ούτε για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του 26χρονου είχε μηνύσει 4 αστυνομικούς, 3 από υπηρεσία της Μαγνησίας και 1 από υπηρεσία της Θεσσαλονίκης για βασανισμό.

Exit mobile version