«Δεν υπάρχει θεός για μένα;» Συγκλονίζει η μαρτυρία του διανομέα για τον άστεγο που βοήθησε στην Πάτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν υπάρχει θεός για μένα;» Συγκλονίζει η μαρτυρία του διανομέα για τον άστεγο που βοήθησε στην Πάτρα

SHARE THIS

Ο διανομέας που έγινε viral μέσα από τα social media, αφήνοντας φαγητό σε άστεγο, μίλησε για την πράξη αλληλεγγύης και συγκίνησε.

Κάτι τόσο απλό αλλά όχι δεδομένο. Ο Σπύρος Αβραμόπουλος είναι ο διανομέας από την Πάτρα που παρέδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο, σταματώντας να δώσει φαγητό σε άστεγο.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης στα Ψηλαλώνια της Πάτρας, ένας ηλικιωμένος, άστεγος άνδρας καθόταν στο παγκάκι μόνος του. Τον πλησίασε ένας διανομέας με το δίκυκλό του και κέντρισε το ενδιαφέρον και την προσοχή όσων βρίσκονταν κοντά.

Ξαφνικά έβγαλε από το κουτί που υπάρχει στο μηχανάκι μια σακούλα, που περιείχε κάποιο γεύμα και την προσέφερε στον εγκαταλελειμμένο γέροντα. Η κίνηση αυτή διδάσκει ουσιαστική αλληλεγγύη και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Αυτό που μπορεί κανείς να διδαχθεί από την ανιδιοτελή πράξη του διανομέα είναι πως όταν η πολιτεία απουσιάζει έχουμε ο ένας τον άλλον.

H φωτογραφία ανέβηκε αρχικά στο Facebook Group του patrasevents.gr και σύντομα έγινε viral.

Ο διανομέας, Σπύρος Αβραμόπουλος, μιλώντας στο LiveNews διηγήθηκε την όλη ιστορία. «Του λέω τι έχεις άνθρωπε; μου λέει πεινάω. Του λέω πάρε φαγητό και να ξέρεις υπάρχει Θεός για όλον τον κόσμο» τόνισε.

«Ήταν αδύναμος ο άνθρωπος μουρμούριζε μόνος του “δεν υπάρχει Θεός για μένα;”» πρόσθεσε.

Δεν το σκέφτηκε στιγμή. Ο κύριος Σπύρος αντικρίζοντας τον ηλικιωμένο άνδρα, ολομόναχο στο παγκάκι στα Ψηλαλώνια έτρεξε στο μαγειρείο του κύριου Μιλτιάδη για να του πάρει ένα πιάτο φαΐ.

«Μου είπε ότι κάποιος είναι στο παγκάκι. Κρυώνει και πεινάει και του λέω πάρε αυτά, σερβίτσιο και ψωμί και πηγαίνετε τα» σημείωσε ο Μιλτιάδης Παπανδρέου.

Η φωτογραφία με τον διανομέα πάνω στο μηχανάκι να προσφέρει λίγα μακαρόνια με κρέας στον ηλικιωμένο άνδρα συγκίνησε το πανελλήνιο.

«Μόλις του τα έδωσα κατευθείαν μου είπε “ευχαριστώ”, με κοίταξε στα μάτια και άνοιξε να φάει. Του είπα καλή όρεξη ο Θεός να σε έχει καλά και έφυγα» συμπλήρωσε ο διανομέας Σπύρος Αβραμόπουλος.

Το διαδίκτυο αποθέωσε τον διανομέα με τη χρυσή καρδιά

«Εγώ μπορεί να δουλεύω αλλά θα γυρίσω σπίτι μου. Αυτοί οι άνθρωποι τι θα απογίνουν; Αυτός και ο άλλος πιο κάτω που του αφήνουμε καμιά σακουλίτσα» υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Πατέρας δύο παιδιών, ο Σπύρος Αβραμόπουλος κάνει αυτή τη δουλειά περισσότερο από 25 χρόνια και όπως είπε στο LiveNews έχει δει και ζήσει πολλά.

«Αυτή τη δουλειά την κάνω 25-30 χρόνια. Και με βροχή και με καλό καιρό. Καλό είναι να βοηθάνε όλοι. Όσο μπορεί ο καθένας» συμπλήρωσε ο διανομέας φαγητού.

Ο κ. Σπύρος και ο κ. Μιλτιάδης είναι οι αφανείς ήρωες και «φύλακες άγγελοι» για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που ζουν άστεγοι, ενώ η πολιτεία τους έχει αφήσει κυριολεκτικά στο δρόμο.

Exit mobile version