«Δεν ήταν άρρωστη, μόνο μαύρη ήταν» – Συγκλονίζει η μητέρα του νεκρού παιδιού 2,5 ετών
GRTIMES
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν ήταν άρρωστη, μόνο μαύρη ήταν» – Συγκλονίζει η μητέρα του νεκρού παιδιού 2,5 ετών

SHARE THIS

Συγκλονίζει η μητέρα του νηπίου 2,5 ετών που άφησε την τελευταία του πνοή στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»

Συγκλονίζει η μητέρα του νεκρού κοριτσιού 2,5 ετών που πέθανε σήμερα στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας αιχμές για παραμέληση του παιδιού της με ρατσιστικά κίνητρα.

«Δεν ήταν άρρωστη, μόνο μαύρη ήταν» δήλωσε πριν λίγη ώρα η συντετριμμένη μητέρα του παιδιού που κατήγγειλε ότι το παιδί της ήταν υγιές και η ίδια ειδοποιήθηκε όταν το παιδί της είχε πια πεθάνει.

Η δικηγόρος της μητέρας, Έφη Ορφανίδου, δήλωσε πως η μητέρα θα έπαιρνε πίσω το παιδί της, καθώς είχε αρθεί η εισαγγελική εντολή. «Η μητέρα έχει κάνει έναν τρομερό αγώνα για να μπορέσει να πάρει την επιμέλεια του παιδιού της. Η ζωή της ήταν αυτό το παιδί, άλλαξε δουλειά γιατί της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια. Το τραγικό είναι ότι αύριο θα το είχε στα χέρια της».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μια μέρα πριν, το κοριτσάκι είχε διακομιστεί σε εφημερεύον νοσοκομείο για εξετάσεις αλλά πήρε εξιτήριο.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης ενώ και η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας.

Παράλληλα και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο είχε εξεταστεί χθες το κοριτσάκι, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Exit mobile version