Διάλεξη στο Eteron: «Η Μεγάλη Αραβική Εξέγερση στην Παλαιστίνη (1936-1939)»
AP PHOTO HATEM ALI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάλεξη στο Eteron: «Η Μεγάλη Αραβική Εξέγερση στην Παλαιστίνη (1936-1939)»

SHARE THIS

Η Μεγάλη Αραβική Εξέγερση στην Παλαιστίνη (1936-1939) αποτέλεσε κορυφαίο γεγονός στην ιστορία της Μέσης Ανατολής και χάραξε την πορεία του Παλαιστινιακού ζητήματος.

To Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Gutenberg, διοργανώνουν διάλεξη με ομιλητή τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σωτήρη Ρούσσο. Η διάλεξη με θέμα «Η Μεγάλη Αραβική Εξέγερση στην Παλαιστίνη (1936-1939)» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, στις 18:30, στον χώρο του Eteron (Λεωκορίου 38-40, Ψυρρή).

Η Μεγάλη Αραβική Εξέγερση στην Παλαιστίνη (1936-1939) αποτέλεσε κορυφαίο γεγονός στην ιστορία της Μέσης Ανατολής και χάραξε την πορεία του Παλαιστινιακού ζητήματος. Η επιρροή της υπήρξε βαθιά στην ανάπτυξη του αραβικού εθνικισμού και τη διαμόρφωση του πολιτικού Ισλάμ. Παράλληλα, έθεσε το πλαίσιο για τη μετέπειτα στάση των αραβικών κρατών απέναντι στο σιωνιστικό σχέδιο.

Ο απόηχος της Μεγάλης Αραβικής Εξέγερσης μπορεί να ανιχνευθεί ακόμα και σήμερα στα δραματικά γεγονότα που συνταράσσουν τη Μέση Ανατολή. Γεγονότα, για την πλήρη κατανόηση των οποίων, είναι απαραίτητη η γνώση του ιστορικού παρελθόντος.

Ο κ. Ρούσσος είναι συγγραφέας του βιβλίου «Επανάσταση και Εξέγερση στη Μέση Ανατολή», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.

Exit mobile version