Διαπρέπει το σωφρονιστικό σύστημα: Τη μία μέρα απόδραση, την επόμενη εξέγερση στην Κόρινθο!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαπρέπει το σωφρονιστικό σύστημα: Τη μία μέρα απόδραση, την επόμενη εξέγερση στην Κόρινθο!

SHARE THIS

Από εχθές, Πέμπτη, έχει σημάνει συναγερμός στις Φυλακές Κορίνθου, όταν το απόγευμα δραπέτευσε σκληρός κακοποιός, με πλήρη ευκολία, ενώ σήμερα οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν και άναψαν φωτιές.

Έξω από τις φυλακές βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να επέμβουν εάν χρειαστεί. Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος, όπως μεταδίδει το korinthostv.gr .

Οι κρατούμενοι των φυλακών, το απόγευμα της Παρασκευής έκαναν στάση, αρνούμενοι να μπουν στα κελιά τους και έκαψαν στρώματα.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, ένας Έλληνας κρατούμενος 45 ετών, δραπέτευσε από την πύλη σαν «κύριος» πατώντας απλώς το μπουτόν!

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για σκληρό κακοποιό, ο οποίος είχε εμπλακεί σε ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς στους Αγ. Θεοδώρους το 2018 και τον Φεβρουάριο του 2020 όπου επιστρατεύτηκαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ για την σύλληψη του, ενώ κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων.

Ο κρατούμενος που εκτελούσε εργασίες στον προαύλιο χώρο των φυλακών, περίπου στις 15:30 το μεσημέρι, ξέφυγε από την επίβλεψη των σωφρονιστικών υπαλλήλων, άνοιξε την κεντρική είσοδο και πέρασε στον δρόμο.

Προκύπτουν λοιπόν εύλογα ερωτήματα όσον αφορά τον τρόπο απόδρασης, αλλά και για ποιο λόγο ένας σκληρός κακοποιός βρισκόταν στις φυλακές Κορίνθου, όπου κρατούνται άτομα για πιο ήπια περιστατικά.

Για την απόδραση συνελήφθησαν ο σωφρονιστικός υπάλληλος του θυρωρείου, αλλά και ο αρχιφύλακας της βάρδιας.

Exit mobile version