Διαρροές Υπ. ΠΡΟΠΟ: Σε εμάς δεν ήρθαν καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην ΕΛΑΣ
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαρροές Υπ. ΠΡΟΠΟ: Σε εμάς δεν ήρθαν καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην ΕΛΑΣ

SHARE THIS

Το σχετικό έγγραφο αφορά τον τρόπο που πρέπει οι Δημόσιες Αρχές να διαχειρίζονται τέτοιου είδους καταγγελίες, αναφέρουν οι διαρροές.

Την ανυπαρξία υπηρεσιακής καταγγελίας και καταγραφής των σοβαρών καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος γυναικών εντός της ΕΛΑΣ, όπως αυτές αποκαλύπτονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κύκλοι αυτοί τονίζουν ότι το έγγραφο που επικαλείται το δημοσίευμα, αφενός δεν είναι εμπιστευτικό και αφετέρου αποτελεί συνέχεια σχετικών εγγράφων του υπουργείου Εσωτερικών, για τον τρόπο που πρέπει εν γένει οι Δημόσιες Αρχές και εν προκειμένω η ΕΛΑΣ να διαχειρίζονται περιστατικά και καταγγελίες για φαινόμενα ηθικής παρενόχλησης και βίας εντός του προσωπικού τους.

Καταλήγοντας οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι «αποτελεί πάγια αρχή της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η μηδενική ανοχή σε ζητήματα που αφορούν την αξιοπρέπεια του ατόμου και ξεκαθαρίζεται ότι τυχόν τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονται με την αυστηρότητα που ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και τους εσωτερικούς κανονισμούς της ΕΛΑΣ».

Exit mobile version