Διδυμότειχο: Ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε πάνω από 100.000€ στο Νοσοκομείο
ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ / SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διδυμότειχο: Ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε πάνω από 100.000€ στο Νοσοκομείο

SHARE THIS

Την απροθυμία της Πολιτείας να στηρίξει με ουσιαστικό τρόπο τις δημόσιες δομές υγείας της χώρας αναδεικνύει μία νέα πρωτοβουλία αλληλεγγύης πολιτών που αποφάσισαν να «βάλουν πλάτη» για το ΕΣΥ.

Έπειτα από τη δωρεά ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ από ηλικιωμένη Αγρότισσα στο Μεσολόγγι, ζευγάρι ηλικιωμένων, δωρίζει ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Διδυμότειχου!

Ειδικότερα, η Σωτηρία και ο Παναγιώτης Αραμπατζή από την Μάνη Διδυμοτείχου, είναι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, βιοπαλαιστών που είχε μεταναστεύσει για μια καλύτερη ζωή και γύρισε στην Ελλάδα για το υπόλοιπο της ζωής του.

Εργαζόμενοι σε εργοστάσιο πλεκτών και σε αυτοκινητοβιομηχανία  για τον κύριο Παναγιώτη,  στη σοκολατοποιΐα για την κυρία Σωτηρία, έκαναν οικονομίες και κατάφεραν να δωρίσουν ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου καθώς ήθελαν να βοηθήσουν.

Και ενώ η 86χρονη Σωτηρία, είχε προβλήματα υγείας, ανήμπορη η ίδια να βγει έξω, έστειλε πριν από δυο μήνες τον άνδρα της στο Νοσοκομείο ώστε να συζητήσει για τον τρόπο που θα έκαναν την δωρεά. Λίγες μέρες αργότερα κατάφεραν να επισκεφθούν οι δυο τους το Νοσοκομείο για να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της δωρεάς.

Το αλληλέγγυο ζευγάρι μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας εκφράζοντας τις σκέψεις τους για την πράξη τους αυτή για την οποία ζητούν να βρει κι άλλους μιμητές. Εκφράζουν τη χαρά τους και την ευχαρίστηση τους να βοηθήσουν τη πόλη τους.

 

Που θα αξιοποιηθεί η δωρεά του ηλικιωμένου ζευγαριού:

  • Το αυτοκίνητο για τη μεταφορά ΑμεΑ, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την ένδειξη «ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ» τέθηκε στην υπηρεσία του Νοσοκομείου και ειδικότερα του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ορεστιάδας, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά τη λειτουργία του και ανακουφίζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
  • Το ιατρικό μηχάνημα (Υστεροσκόπιο) τοποθετήθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου και τώρα αποτελεί βασικό ιατρικό εργαλείο του Νοσοκομείου
  • Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν σε κατάλληλες θέσεις, όπου ήταν απαραίτητο και αναγκαίο, 20 κλιματιστικά, 17 Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, και 5 εκτυπωτές, διευκολύνοντας πάρα πολύ τη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού τα κλιματιστικά έδωσαν λύσεις στις δύσκολες συνθήκες εργασίας των γιατρών, κυρίως των χειρουργών, αλλά και των άλλων υγειονομικών και βελτίωσαν και το περιβάλλον νοσηλείας των ασθενών, ενώ οι Η/Υ βοηθούν πλέον τους γιατρούς να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των Νοσοκομείων προς όφελος όλων και κυρίως των ασθενών.
  • Βελτιώνεται ήδη ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων που ανήκει στο Νοσοκομείο μας, βελτιώνοντας παράλληλα και την εν γένει εικόνα του Νοσοκομείου μας.
  • Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του στεγάστρου προ της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου
  • Ολοκληρώθηκε η βελτίωση και ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εφαρμόστηκε η πλέον σύγχρονη μέθοδος προστασίας του και επίσης πραγματοποιείται η ανάπλαση του αύλειου χώρου του Νοσοκομείου μας, και με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε η υγιεινή αλλά και η αισθητική των συγκεκριμένων χώρων του Νοσοκομείου.
Exit mobile version