Διευθυντής Γυμνασίου παραιτείται & «αδειάζει» την Κεραμέως για τη σύμπτυξη τμημάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυντής Γυμνασίου παραιτείται & «αδειάζει» την Κεραμέως για τη σύμπτυξη τμημάτων

SHARE THIS

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για μια ακόμα φορά ακολουθεί φαίνεται να αδιαφορεί για τα μείζονα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πιστή στην πολιτική της φαίνεται πως είναι η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, η οποία και φέτος ακολουθώντας τα ίδια βήματα με πέρυσι, όχι απλά δεν έχει πάρει μέτρα για τη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία, αλλά μειώνει και τα τμήματα, με σύμπτυξη, διότι δεν υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί, ούτε φαίνεται πως έχει σκοπό να προσλάβει. Στοιβάζει λοιπόν, τα παιδιά, μην προβλέποντας πως όχι μόνο σωστή εκπαίδευση δε μπορεί να γίνει σε τέτοιου είδους αίθουσες, αλλά δε λαμβάνει υπόψιν της και μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για μια ακόμα φορά ακολουθεί φαίνεται να αδιαφορεί για την προφύλαξη της υγείας μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών.

Μετά την σύμπτυξη τμημάτων στο ΓΕΛ Σουφλίου που όμως αποσοβήθηκε λόγω κινητοποιήσεων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του Δήμαρχου της πόλης, ήρθε η σειρά της Αλεξανδρούπολης με το 3ο Γυμνάσιο, το πολυπληθέστερο της πόλης, όπου διδάσκοντες, γονείς και μαθητές αντιδρούν με επιστολή τους ζητώντας να αρθεί η άτυπη εντολή για το ίδιο θέμα, όπως δημοσιεύει το evrosonline.gr.

Τάξεις που είχαν έξι τμήματα συμπτύσσονται αφού οι καθηγητές τους μετακινήθηκαν σε άλλα σχολεία και έτσι σήμερα εκτός των κενών στη διδασκαλία μαθημάτων, οι τάξεις φτάνουν τους 28 μαθητές με ότι αυτό συνεπάγεται, εκτός του γεγονότος ότι στα τμήματα αυτά υπάρχουν μαθητές με ποικίλες μαθησιακές δυσκολίες (βαρηκοΐας, όρασης υπερκινητικότητας) κάτι που επιβάλει ο αριθμός να είναι κατά πολύ μικρότερος.

Όλα αυτά πυροδότησαν την αντίδραση του διευθυντή του σχολείου ο οποίος όπως αναφέρεται υπέβαλε αίτηση παραίτησης.

Η επιστολή διαμαρτυρίας:

Exit mobile version