Δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια: Συγκέντρωση ειδών γυναικείας υγιεινής για κρατούμενες στις φυλακές της Θήβας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια: Συγκέντρωση ειδών γυναικείας υγιεινής για κρατούμενες στις φυλακές της Θήβας

SHARE THIS

Ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης ενάντια στην «φτώχεια περιόδου», ένα σημαντικό πρόβλημα που περνάει στα «ψιλά» παρόλο που στερεί από τις γυναίκες μία αξιοπρεπή καθημερινότητα.

Μία σπουδαία πρωτοβουλία αλληλεγγύης που στόχο έχει να υποστηρίξει έμπρακτα τις κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές της Θήβας αλλά και να ευαισθητοποιήσει για την «φτώχεια περιόδου», ένα πρόβλημα που περνάει στα «ψιλά», λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Το κάλεσμα αλληλεγγύης απηύθυνε η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη, που σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, αναφέρει:

«Έχεις ξεμείνει από σερβιέτα; Άβολο ε; Κάποιες γυναίκες δεν μπορούν να καλύψουν αυτή τη βασική ανάγκη. Αυτή η συζήτηση γίνεται στην Ευρώπη και τον κόσμο για τα είδη γυναικείας ατομικής υγιεινής. Είναι η συζήτηση για τη φτώχεια της περιόδου που συχνά περνάει στα ψιλά. Ωστόσο, είναι κάποιες γυναίκες οι οποίες δε ξεμένουν αλλά δεν έχουν καν σερβιέτες. Αναφέρομαι στις κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές της Θήβας. Οι άπορες ή οι οικονομικά ευάλωτες  κρατούμενες, δεν μπορούν να καλύψουν αυτή τη μηνιαία ανάγκη.

»Τιμωρήθηκαν για τις πράξεις τους με τη στέρηση της ελευθερίας τους, ας μην στερούνται και την αξιοπρέπεια τους. Τι θα λέγατε να βοηθήσουμε; Τα άτομα του thrift shop “Καθ΄οδόν” στο Μεταξουργείο μας παραχώρησαν το κατάστημά τους για να μαζέψουμε σερβιέτες και να τις παραδώσουμε στις γυναικείες φυλακές για τα άτομα που τις χρειάζονται. Μπορούμε να πάμε ή να στείλουμε μέσω των γνωστών πλατφορμών όσα πακέτα σερβιέτες αντέχει η τσέπη μας από Τρίτη ως Σάββατο κι από τις 9 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα στη διεύθυνση Κων/νου Παλαιολόγου 18 στο Μεταξουργείο, στο ισόγειο, στο “Καθ΄οδόν”. Ας ονομάσουμε αυτήν την πρωτοβουλία “Δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια” κι ας κάνουμε την αρχή».

Tο κάλεσμα για συγκέντρωση σερβιετών βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, με άτομα να συνεισφέρουν ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός Ελλάδος, μέσω των ψηφιακών πλατφορμών αγοράς.

Exit mobile version