Δικαίωση της Ιωάννας σημαίνει «χαστούκι» σε ΜΜΕ και τη σάπια κοινωνία που την διέβαλαν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαίωση της Ιωάννας σημαίνει «χαστούκι» σε ΜΜΕ και τη σάπια κοινωνία που την διέβαλαν

SHARE THIS

Τα ΜΜΕ κανιβάλισαν την ζωή της Ιωάννας πλάθοντας ιστορίες για δήθεν ερωτικά τρίγωνα και αφήνοντας υπονοούμενα για... πολυτελή ταξίδια.  

Σήμερα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ μονοπωλεί -δικαίως- η δίκη για την πολύκροτη επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο 2020.

Κι ενώ τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δίκη της γυναίκας που επιτέθηκε στην άτυχη Ιωάννα με καυστικό υγρό προκαλώντας της βαθιά εγκαύματα κι αλλάζοντας για πάντα τη ζωή της, θυμόμαστε πώς φέρθηκαν στην Ιωάννα τους πρώτους μήνες τα ΜΜΕ, που άρχισαν να σκάβουν τη ζωή της για να μάθουν τι είχε συμβεί.

Στην αρχή της απέδιδαν τον χαρακτηρισιμό «εντυπωσιακή 34χρονη» με ρεπορτάζ για τη ζωή της, τα ταξίδια της, τις σχέσεις της και διάφορες αιχμές για το πώς είχε την οικονομική δυνατότητα να πηγαίνει ταξίδια!

Τα μίντια αλλά και σε ένα βαθμό η κοινωνία που κατανάλωνε αδιακρίτως τέτοιου είδους ειδήσεις, κανιβάλισε την Ιωάννα και τη ζωή της πλάθοντας ιστορίες για δήθεν ερωτικά τρίγωνα και πολυτελή ταξίδια.

Η τοξικότητα με την οποία προέβαλλαν για αρκετό διάστημα τα ΜΜΕ την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας, έπληξε σφοδρά την εικόνα της για δεύτερη φορά, μετά το καυστικό υγρό που κόντεψε να τη σκοτώσει. Η οικογένειά της είχε να διαχειριστεί τον πόνο και το άγχος για την υγεία της Ιωάννας και παράλληλα άκουγε κι έβλεπε να διαβάλουν χυδαία το παιδί της.

Σήμερα, που ξεκινάει η δίκη, η δικαίωση της Ιωάννας είναι απαραίτητη. Όχι μόνο η ηθική αλλά και η ουσιαστική, καθώς βλέπουμε να εξαπλώνεται ανησυχητικά η μάστιγα των επιθέσεων με καυστικά υγρά, με πιο πρόσφατη, εκείνη ενός άνδρα απέναντι στην πεθερά του, μόλις λίγες ημέρες πριν.

Παράλληλα, χρειάζεται να μάθουμε ως κοινωνία ότι πρέπει επιτέλους να πάψουμε να στοχοποιούμε το θύμα ψάχνοντας λόγους που να συνομολογούν ότι ίσως το άξιζε ή ότι τα ήθελε…

Exit mobile version