Δικαιοσύνη για τον Ιάσονα Λαλαούνη και το Τροχαίο στη Βουλή
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαιοσύνη για τον Ιάσονα Λαλαούνη και το Τροχαίο στη Βουλή

SHARE THIS

"Η Ζωή πρέπει να αξίζει όσο της Αναλογεί!!!"

Μετά από ενάμιση χρόνο, εκδικάζεται αύριο, Δευτέρα, στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η υπόθεση του τροχαίου με θύμα τον Ιάσονα Λαλαούνη.

Ενόψει της δίκης, η αδερφή του Ιάσονα, Κατερίνα Λαλαούνη, απεύθυνε μέσω της Rosa επιστολή, με την οποία ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο του αδερφού της. Η ίδια εξέφρασε την οργή και το θυμό της για το γεγονός ότι μετά από ΕΔΕ επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο ποινή μόλις τριών μηνών με απόλυση άνευ μετάθεσης, αφήνοντας το δικαίωμα της εφέσεως το οποίο άσκησε.

“Οργή και θυμός τα κυρίαρχα συναισθήματα για την όλη έκβαση! Απορία επίσης για τη συνέχεια της εκδίκασης αν αναλογιστεί κανείς ότι το νομοθετικό μας πλαίσιο ορίζει ότι ο θάνατος ενός ανθρώπου σε περίπτωση τροχαίου θεωρείται πλημμέλημα. Αναρωτιέμαι αλλά και ταυτόχρονα αρνούμαι να δεχτώ ότι η απόφαση αυτή βασίστηκε σε προσωπικούς ισχυρισμούς και αμφιλεγόμενα στοιχεία όπως ότι ο οδηγός και ο συνοδηγός πήγαν να βοηθήσουν τον αδερφό μου μετά το ατύχημα, καθώς και το εάν επιτρέπεται η στροφή αριστερά στο σημείο που έγινε το ατύχημα. Ή ακόμη για το πως κρίνει ένας οδηγός το πότε να στρίψει και μάλιστα σε ένα σημείο που απαγορεύεται η στροφή! Ακολουθώντας τις πινακίδες σήμανσης της οδικής κυκλοφορίας και τον ΚΟΚ ή τις κόρνες και χειρονομίες -προτροπές άλλων οδηγών; Για όλα αυτά υπάρχουν οι απαντήσεις στα βίντεο των γύρω καμερών!” ανέφερα μεταξύ άλλων η αδερφή του Ιάσονα.

Στη συνέχεια η Κατερίνα συμπλήρωσε : “Σας παρακαλώ όλους εκεί έξω να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη και να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές! Οι ποινές να μην είναι μικρές και με αναστολή ή να καθυστερεί η απόδοση δικαιοσύνης τόσο που να μην εκδικάζεται ποτέ! Να μην αντιμετωπίζεται σαν υπόθεση ρουτίνας ή οι υπαίτιοι πάντα να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η Ζωή πρέπει να αξίζει όσο της Αναλογεί!!!”

Ήρθε ο καιρός οι υπαίτιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Exit mobile version