Δίκη για το Μάτι: Διακόπηκε το δικαστήριο – Οργή κατά πυροσβεστών
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη για το Μάτι: Διακόπηκε το δικαστήριο – Οργή κατά πυροσβεστών

SHARE THIS

Η δίκη διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου

Για τις 18 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας από συγγενείς νεκρών, εγκαυματιών και πυρόπληκτων.

Στο δικαστήριο έχουν δηλωθεί περίπου 213 παραστάσεις θυμάτων της πυρκαγιάς, η οποία μέσα σε λίγες ώρες εκτυλίχθηκε σε τραγωδία με μια εκατόμβη νεκρών, δεκάδες τραυματίες και εκτεταμένες καταστροφές στο Μάτι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημιουργήθηκε έντονο κλίμα κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των ονομάτων των μαρτύρων, καθώς θύματα, εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων, αντέδρασαν όταν είδαν στελέχη της Πυροσβεστικής που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μαρτύρων. Την οργή των θυμάτων προκάλεσε κυρίως η παρουσία χειριστών πυροσβεστικών ελικοπτέρων προς τους οποίους κάποιοι από το ακροατήριο φώναζαν:«Που ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο».

 

Αλλαγή στη σειρά των μαρτύρων, με αίτημα να κληθούν να καταθέσουν πρώτοι οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής που ορίστηκαν από την Εισαγγελία, ζήτησε ο δικηγόρος Βασίλης Ταουξής, που εκπροσωπεί συγγενείς θυμάτων, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται στην 93η θέση στον κατάλογο μαρτύρων.

«Υπάρχουν μάρτυρες που δεν έχουν κλητευθεί από το δικαστήριό σας. Θα ζητήσουμε από το δικαστήριό σας να κλητευθούν μέσω του κ. εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση», τόνισε ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων Βασίλης Καπερνάρος.

Το Δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου οπότε και η υπεράσπιση των 21 κατηγορουμένων αναμένεται ότι θα υποβάλει ενστάσεις για ζητήματα που αφορούν τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής.

Exit mobile version