Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη

SHARE THIS

Ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας ζήτησε η εισαγγελέας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση Τοπαλούδη. Επίσης, εισηγήθηκε να τους επβληθεί κάθειρξη 15 ετών  στον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FLASH την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι ζήτησε από το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα. Ωστόσο η πρόεδρος ζήτησε να μην το ξανακάνουν, διότι -όπως τόνισε- «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά. Αντίθετα συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» είπε στην αγόρευση της η εισαγγελέας, η οποία επισήμανε ότι δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Έκανε δε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος και για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη», είπε και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Exit mobile version