Δίκη ΧΑ: Πολιτικός κρατούμενος δηλώνει ο Λαγός – «Κακώς έχω καταδικαστεί»
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη ΧΑ: Πολιτικός κρατούμενος δηλώνει ο Λαγός – «Κακώς έχω καταδικαστεί»

SHARE THIS

Για ακόμη μία φορά ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος ήταν παρών στη διαδικασία, δήλωσε πολιτικός κρατούμενος.  

Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί στις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου, που καλείται να διορίσει συνήγορο αν το επιθυμεί.

Μόλις 4 κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν σήμερα στο εδώλιο με τον Γιάννη Λαγό να δίνει το παρόν δηλώνοντας ξανά πολιτικός κρατούμενος.

Πολιτικός κρατούμενος δηλώνει ο Λαγός

Ο Γιάννης Λαγός, μέσω του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Πλεύρη, υποστήριξε πως η δίκη έχει πολιτικοποιηθεί και θίγεται το δικαίωμα της ελευθερίας του. «Κινδυνεύει να καταστραφεί πολιτικώς. Η δίκη είναι πολιτική και για αυτό δηλώνει πολιτικός κρατούμενος. Μένει στη φυλακή για τυπικούς λόγους. Η δίκη είναι πολιτική το είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας σας και η ένωση σας» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

«Σέβομαι τη θέση του κυρίου Μιχαλολιάκου, αλλά βρίσκομαι στη φυλακή τρία χρόνια για ποινή που θεωρώ άδικη. Έκανα απεργία πείνας 25 ημέρες και σταμάτησα γιατί έμαθα ότι θα ξεκινήσει το εφετείο το καλοκαίρι. Έχουν περάσει 40 ημέρες χωρίς να ξεκινήσουμε. Ποια ουσία της απεργίας πείνας; Θέλω να μιλήσω με στοιχεία να δείξω ότι κακώς έχω καταδικαστεί. Αν αθωωθώ ή αν πάρω ελαφρυντικό, δεν θέλω να γίνει αφού έχω εκτίσει την ποινή μου 13 ετών» ανέφερε ο Γιάννης Λαγός.

Exit mobile version