Κολωνός: Απροστάτευτη η 12χρονη, της είχαν αρνηθεί νέα κατάθεση
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός: Απροστάτευτη η 12χρονη, της είχαν αρνηθεί νέα κατάθεση

SHARE THIS

Την προστασία της 12χρονης από τον Κολωνό ζητά η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου, μετά τις επιθέσεις εναντίον της.

Μετά την άγρια επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο κατά της 12χρονης από τον Κολωνό η δικηγόρος της οικογένειας απευθύνει έκκληση στην πολιτεία για να προστατεύσει το 12χρονο κορίτσι.

Η Ασπασία Ταραχοπούλου καταγγέλλει πως μέχρι τώρα η πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα για να προστατεύσει τη 12χρονη και πως την έχει εγκαταλείψει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κορίτσι δέχεται επίθεση. Πριν, μερικές ημέρες άγνωστος άντρας απείλησε το μικρότερο γιο της οικογένειας να σωπάσει. Δέκα ημέρες, πριν, κάποιος πέταξε πέτρα στο δωμάτιο των παιδιών σπάζοντας το παράθυρο, ενώ επανειλημμένως κάποιος με κουκούλα παρακολουθεί το σπίτι.

Η δικηγόρος αποκάλυψε πως η 12χρονη διατίθεται να καταθέσει για επιπλέον 5-6 άτομα που την κακοποιούσαν. Λίγες ημέρες πριν,  το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από την ανακρίτρια, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Οι δικηγόροι της έκαναν και νέο αίτημα ώστε το παιδί να κληθεί να καταθέσει συμπληρωματικά. Συγκεκριμένα, η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη κατέθεσε εκ νέου αίτηση στην ανακρίτρια για συμπληρωματική κατάθεση της ανήλικης, καθώς έχει να υποδείξει στις αρχές νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Συγκεκριμένα η δικηγόρος δήλωσε μεταξύ άλλων:

Πριν από δύο ημέρες άγνωστος, σταμάτησε μπροστά στον μικρό αδερφό της 12χρονης και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει. Πριν από δέκα ημέρες πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών, κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι.Η μικρή με ψυχολογική βοήθεια υποτυπώδη που δέχεται μια φορά την εβδομάδα σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι της ξεκλειδώνει και θυμάται κι άλλα πρόσωπα τα οποία και θέλει να τα υποδείξει. Παρ’ όλο που είναι επίπονο το ίδιο το παιδί ζητάει να υποδείξει. Ξέρει πού μένουν και θυμάται ονόματα, αλλά το σχετικό αίτημα για νέα κατάθεση απορρίφθηκε από την ανακρίτρια με αιτιολογία ότι η 12χρονη έδωσε πρόσφατα κατάθεση και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου“.

Το κράτος παρέχει γενναιόδωρα αστυνομικούς να φυλάνε πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα όμως δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την προστασία της 12χρονης. Προφανώς, για την πολιτεία η ασφάλεια και η ψυχική ηρεμία ενός κοριτσιού που έχει τραυματιστεί σε τέτοιο βαθμό δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Exit mobile version