Δήμαρχος Μεγαρέων: «Η αλλαγή του ανέμου έδωσε μικρή “ανάσα”»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμαρχος Μεγαρέων: «Η αλλαγή του ανέμου έδωσε μικρή “ανάσα”»

SHARE THIS

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του δημάρχου από την σύντομη περιήγησή του στην πληγείσα περιοχή, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές στον οικιστικό ιστό.

Ανακούφιση στο αναζωπυρωμένο μέτωπο της πυρκαγιάς στην περιοχή Κανδήλι Μεγάρων προσέφερε γύρω στη 1:00 το μεσημέρι η αντιστροφή της φοράς ανέμου προς τα καμένα εδάφη, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.

Ο κ. Σταμούλης, επικεφαλής ομάδας πυρόσβεσης εθελοντών δίπλα σε δύο μικρά μοναστήρια της περιοχής, εκφράστηκε ιδιαίτερα ανακουφισμένος από την σταθεροποίηση της κατάστασης. «Ελπίζω οι επίγειες δυνάμεις να ελέγξουν τις μικροεστίες που εκδηλώνονται στον οικισμό Κανδήλι, όπως και τις υπόλοιπες ανατολικότερα προς την Νέα Ζωή», σημείωσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του δημάρχου από την σύντομη περιήγησή του στην πληγείσα περιοχή, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές στον οικιστικό ιστό, πλην 2-3 κτισμάτων, ωστόσο σοβαρότερες ήταν οι καταστροφές στους οικισμούς Πλάτωνας, Άνω Λουτρόπυργος και Άνω Βλυχάδα της Νέας Περάμου Μεγάρων.

Στην περιοχή παραμένει κλειστός ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει τη Ν. Πέραμο με την Μάνδρα, καθώς επιχειρούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, ο στρατός και εθελοντές.

Exit mobile version