Δημήτρης Μητσοτάκης: Οι εργαζόμενοι σήμερα γ…ούνται για να τα βγάλουν πέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Μητσοτάκης: Οι εργαζόμενοι σήμερα γ…ούνται για να τα βγάλουν πέρα

SHARE THIS

«Με τόσα «Μητσοτάκη γ...μιέσαι», έγραψα τραγούδι, αλλά το χιούμορ περιέχει και θλίψη, εν προκειμένω για την κατάσταση που βιώνει ο εργαζόμενος κόσμος»

Ένας σκληρός ροκ έως μέταλ ήχος και μια κραυγή «Ξύπνα!», χαρακτηρίζουν το νέο τραγούδι του Δημήτρη Μητσοτάκη που κυκλοφόρησε χθες. Ο ίδιος έχει άλλη γνώμη, όπως δήλωσε Στο Κόκκινο «Είναι ένα τραγούδι για την εργατική τάξη με όποια μορφή και αν υπάρχει σήμερα, είναι ένα σύγχρονο λαϊκό τραγούδι».

«Είπα χιουμοριστικά ότι με τόσα «Μητσοτάκη γ…μιέσαι» που έχω ακούσει έγραψα τραγούδι, αλλά το χιούμορ πάντα περιέχει και θλίψη, εν προκειμένω θλίψη για την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο περισσότερος εργαζόμενος κόσμος» τόνισε.

«Το ρήμα γαμέω -γαμώ το χρησιμοποιούμε είτε με την κανονική του έννοια είτε μεταφορικά ως ύβρι, αλλά και ως περιγραφή μιας δύσκολης κατάστασης, συνήθως στη δουλειά. Και οι εργαζόμενοι σήμερα είτε στο εργοστάσιο είτε στο γραφείο είτε στο πολυκατάστημα είτε στο delivery γ…μιούνται για να τα βγάλουν πέρα».

Για τη συναυλία συμπαράστασης στους πρόσφυγες που δικάζονταν ως διακινητές στη Μυτιλήνη, ο Δημήτρης Μητσοτάκης τόνισε την αναγκαιότητα να επικοινωνούν οι καλλιτέχνες με τον κόσμο για να δίνουν και να παίρνουν θάρρος. «Πέρα από την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, υπήρχε και ανάμεσά μας μια αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα, χωρίς βεντετισμούς και ανταγωνισμούς, χαιρόμασταν που παίζαμε μαζί, κάναμε φωνητικά ο ένας στον άλλο, ατμόσφαιρα ουσιαστικής αλληλεγγύης που νομίζω φάνηκε και στον κόσμο».

Τέλος, πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται μια μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στην οποία φυσικά θα συμμετάσχει.

Exit mobile version