Δυναμική διαμαρτυρία φοιτητών για την άθλια κατάσταση των εστιών της Αθήνας (Video)
902.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυναμική διαμαρτυρία φοιτητών για την άθλια κατάσταση των εστιών της Αθήνας (Video)

SHARE THIS

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε η στάση της διοίκησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που παρέταξε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να χτυπήσει την κινητοποίηση.

Διαμαρτυρία στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), που είναι υπεύθυνο για τις φοιτητικές εστίες, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι Σύλλογοι Οικοτρόφων των Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ, της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθήνας (ΦΕΠΑ), και της Φοιτητικής Εστίας Αθήνας (ΦΕΑ), καθώς και οικότροφοι της Φοιτητικής Εστίας του Ζωγράφου, όπου χθες πραγματοποιήθηκε η αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας έπεσαν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονταν εξετάσεις με εκατοντάδες φοιτητές.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης, σύμφωνα με το 902.gr βρέθηκε η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φοιτητικές εστίες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ζημιές που προκλήθηκαν στη Φοιτητική Εστία στου Ζωγράφου από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έσπασαν τις πόρτες όλων των οικότροφων που δεν είχαν σχέση με την αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή δεκάδες φοιτητές να μην έχουν πού να μείνουν!

Οι φοιτητές υπενθύμισαν ότι έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διάφορων ύποπτων κυκλωμάτων, ακόμα και ποινικών, στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία του ΕΜΠ.

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε η στάση της διοίκησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που όχι μόνο δεν δεχόταν συνάντηση με αντιπροσωπεία των φοιτητών, αλλά επιπλέον παρέταξε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να χτυπήσει την κινητοποίηση.

Τελικά, μετά την αποφασιστική στάση των φοιτητών, η διοίκηση του Ιδρύματος δέχθηκε τη συνάντηση, κατά την οποία οι φοιτητές κατέθεσαν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

Οι φοιτητές διεκδικούν:

• Να επιδιορθωθούν τώρα οι καταστροφές!

• Άμεση αποκατάσταση της σίτισης και της ύδρευσης!

• Επαρκής φωτισμός στην εστία και τους γύρω χώρους!

• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στη σίτιση, συντήρηση, καθαριότητα, φύλαξη με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

• Να ανακαινιστούν άμεσα οι εστίες και να μεταφερθούν οι οικότροφοι σε αξιοπρεπείς χώρους διαβίωσης!

Exit mobile version