«Δίνουμε μάχη για την ζωή μας» – Κάτοικοι Μεσσηνίας ζητούν κανόνες για το εργοστάσιο απορριμμάτων
902.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δίνουμε μάχη για την ζωή μας» – Κάτοικοι Μεσσηνίας ζητούν κανόνες για το εργοστάσιο απορριμμάτων

SHARE THIS

Η έντονη δυσοσμία, που αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα στην περιοχή, ξεσηκώνει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι κάτοικοι οικισμών της Οιχαλίας στη Μεσσηνία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αφόρητη δυσοσμία που κατακλύζει την περιοχή εξαιτίας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη.

Με σύνθημα «Δίνουμε μάχη για την ζωή μας», οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν από το πρωί στον κόμβο εισόδου του εργοστασίου, διαμαρτυρόμενοι για ένα ζήτημα που τους ταλανίζει καιρό τώρα.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, οι κάτοικοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι κατά της λειτουργίας του εργοστασίου, αλλά ζητούν τη σωστή λειτουργία του, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τις μελέτες που έχουν εγκριθεί.

Πριν μερικές ημέρες, οι κάτοικοι είχαν πραγματοποιήσει ενημερωτική συγκέντρωση στην περιοχή, όμως δεν φάνηκε κανένας να τους ακούει. Όπως τονίζουν, τίποτα απ’ όσα τους έχουν υποσχεθεί δεν έχει εφαρμοστεί, ενώ φοβούνται ότι ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργεί ως απλός ΧΥΤΑ και όχι ως ΧΥΤΥ.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το θέμα της έντονης δυσοσμίας, απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας την Τετάρτη (9/8), το οποίο, μεταξύ άλλων, ομόφωνα αποφάσισε ότι, εάν σε 15 ημέρες δεν λυθεί το πρόβλημα, θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, με αίτημα να κλείσει το εργοστάσιο και να μην δέχεται απορρίματα, μέχρι να δοθεί λύση.

Επίσης, το Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να ορισθεί περιβαλλοντολόγος ή άλλος ειδικός επιστήμονας, ο οποίος θα ελέγξει κατά πόσο η μονάδα και ο χώρος διαχείρισης απορριμμάτων έχουν κατασκευασθεί και λειτουργούν βάση όλων όσων προβλέπονται από τις μελέτες και τις άδειες που έχει λάβει.

Ακόμα, επίσης ομόφωνα, το Συμβούλιο αποφάσισε να ζητηθεί να γίνουν τώρα, από πιστοποιημένο εργαστήριο, μετρήσεις στο έδαφος, τα νερά, τις καλλιέργειες και τον αέρα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να επαναλαμβάνονται, προκειμένου να παρακολουθούνται οι όποιες, ενδεχομένως, μεταβολές υπάρξουν.

Υπενθυμίζεται ότι, τον προηγούμενο μήνα, στο Τμήμα Διακοπών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει κάτοικοι της περιοχή κατά της λειτουργίας της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Exit mobile version