Δύο εταιρείες πουλάνε τα self test – «Η Siemens πήρε άδεια πριν 3 μέρες»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο εταιρείες πουλάνε τα self test – «Η Siemens πήρε άδεια πριν 3 μέρες»

SHARE THIS

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι νέες πληροφορίες σχετικά με τα self test που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Δυο self tests κυκλοφορούν στην αγορά εκ των οποίων το ένα είναι γερμανικό της Siemens και το άλλο αμερικανικής εταιρείας, σημείωσε o πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής, αυτά τα δυο τεστ είναι μόνο διαθέσιμα και μάλιστα το self test της Siemens κυκλοφόρησε πριν από τρεις ημέρες.

Όπως δημοσιεύει το iEidiseis, ο Ανδρέας Γαλανόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι δεν έχουν και ως Προμηθευτικός Συνεταιρισμός καμιά ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για το πως θα γίνεται η διανομή και με βάση ποια κριτήρια ανά φαρμακείο!

Το self test της Siemens εγκρίθηκε από τις αρχές της Γερμανίας στις 24 Φεβρουαρίου και με την έγκριση αυτή μπορεί να κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές της Ευρώπης αν και δεν έχει πάρει πιστοποίηση σύμφωνα με την οδηγία 98/79 / ΕΚ όπως αναφέρει η γνωμοδότηση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) στις 17 Μαρτίου.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής, αυτά τα δυο τεστ είναι μόνο διαθέσιμα και μάλιστα το self test της Siemens κυκλοφόρησε πριν από τρεις ημέρες!

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διενέργεια 10.000.000 δωρεάν self test το μήνα από τους πολίτες στις 19 Μαρτίου.

Exit mobile version