Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για την καταστροφική φωτιά στη Ρόδο
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για την καταστροφική φωτιά στη Ρόδο

SHARE THIS

Η Εισαγγελέας κατέστησε σε όλους τους τόνους σαφές ότι στην παρούσα φάση προέχει η κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών και συντρέχουσας αμέλειας υπευθύνων σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε και προκαλεί η ανεξέλεγκτη φωτιά που πλήττει επί οκτώ ημέρες το νησί της Ρόδου παρήγγειλε στον Πταισματοδίκη Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ταυτόχρονα δόθηκαν οδηγίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια.

Η Εισαγγελέας κατέστησε σε όλους τους τόνους σαφές ότι στην παρούσα φάση προέχει η κατάσβεση της πυρκαγιάς και ότι οι ενέργειες που παραγγέλθηκαν θα διενεργηθούν με απόλυτη προτεραιότητα με την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου αντιλαμβανόμενη πλήρως το γεγονός ότι το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου εκτελούν εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο έργο κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, καθιστά σαφές, με το έγγραφό της ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται, πρέπει να συνεργαστούν με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το πόρισμα της έρευνας ζητείται να υποβληθεί για τα περαιτέρω προς αξιολόγηση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για να εκτιμήσει τα αίτια που οδήγησαν στην πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή στο νησί της Ρόδου.

Ζητείται ειδικότερα να διερευνηθεί αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών ή για εμπρησμό δάσους από αμέλεια επί παραδείγματι, λόγω ανεξέλεγκτης απόρριψης ή καύσης σκουπιδιών ή άλλης ανθρώπινης επενέργειας.

Exit mobile version