Διπλό βρετανικό “χαστούκι” για τον ελληνικό τουρισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διπλό βρετανικό “χαστούκι” για τον ελληνικό τουρισμό

SHARE THIS

Όποιος επιστρέφει από πορτοκαλί προορισμούς, όπως η Ελλάδα, θα υποβάλλεται επιπλέον δεκαήμερη καραντίνα στο σπίτι του

Η βρετανική αγορά είναι η δεύτερη σημαντικότερη -μετά τη Γερμανία- για τον ελληνικό τουρισμό και δυστυχώς ο Μπόρις Τζόνσον καλεί τους συμπατριώτες του να αποφύγουν διακοπές στις πορτοκαλί χώρες της ταξιδιωτικής λίστας, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Μάλιστα για τουλάχιστον για 40 ημέρες η πράσινη λίστα θα παραμείνει ως έχει, με συνέπεια όποιος επιστρέφει από πορτοκαλί προορισμούς, όπως η Ελλάδα, να υποβάλλεται επιπλέον δεκαήμερη καραντίνα στο σπίτι του, με έξοδο στις πέντε ημέρες εφόσον κάνει τεστ Covid με δικά του έξοδα με αποτέλεσμα αρνητικό.

Σημειώνεται ότι όποιος Βρετανός επιστρέφει από πράσινο προορισμό, όπως λ.χ. από Πορτογαλία ή Ισραήλ, υποχρεούται σε τεστ Covid με δικά του έξοδα πριν μπει στο αεροπλάνο και σε νέα εξέταση μερικές ημέρες μετά την επιστροφή του.

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς δήλωσε στο Sky News ότι “οι ταξιδιώτες οφείλουν να χρησιμοποιούν την κοινή λογική όταν αποφασίζουν εάν θα επισκεφθούν ή όχι τους πορτοκαλί προορισμούς” επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ ότι “υπάρχει σύσταση για αποφυγή αυτών των ταξιδιών, αλλά όχι απαγόρευση”.

Έντονη ήταν η αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης και στην απόφαση της Ryanair να εκδώσει εισιτήρια αξίας μόλις 5 λιρών για διάφορους προορισμούς της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης, όπως Αθήνα, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Κεφαλονιά, Βενετία, Ρώμη, Βαλένθια, Μαδρίτη, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Μασσαλία και Βαρκελώνη για πτήσεις από 1η Ιουνίου έως 30 Ιουνίου.

Exit mobile version