Δολοφονία Άλκη: Εισαγγελική παρέμβαση για διαρροή στοιχείων της δικογραφίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Άλκη: Εισαγγελική παρέμβαση για διαρροή στοιχείων της δικογραφίας

SHARE THIS

Το συγκεκριμένο υλικό αφορά τις προανακριτικές καταθέσεις που έδωσαν οι φίλοι του 19χρονου, την απολογία του 23χρονου αλλά και μηνύματα.

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη διαρροή υλικού -προανακριτικού και ανακριτικού- από την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζήτησε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια έρευνας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Το συγκεκριμένο υλικό -κατά πληροφορίες- αφορά τις προανακριτικές καταθέσεις που έδωσαν οι φίλοι του 19χρονου, την απολογία ενώπιον της ανακρίτριας του 23χρονου (πρώτου συλληφθέντα), αλλά και μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξαν εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση.

Τη Δευτέρα απολογείται ο 20χρονος

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι πήρε από την ανακρίτρια ο 20χρονος -κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του- ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε το προηγούμενο 24ωρο στην ΕΛ.ΑΣ, στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Μετά την προθεσμία που έλαβε, και εν μέσω αποδοκιμασιών, αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε υπηρεσιακό όχημα για να επιστρέψει στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει μέχρι να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό.

«Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», είναι η θέση που φέρεται να διατυπώνει.

Exit mobile version